Sony Personal 3D Viewer: Портативно 3D кино? Sony пак избиха рибата!

Pinterest LinkedIn +

Ей, някой спомня ли си Minority Report? Да, да, онзи sci-fi екшън с Том Круз, в който ставаше дума за недалечното бъдеще, и в който Стивън Спилбърг беше наблъскал толкова много и интересни идеи за него? То не беше виртуален интерфейс за контрол, то не бяха RF чипове за проследяване на хора и стоки, не беше холографско видео.

Засега обаче, всичко това все още си остава красива мечта – дори и 8 години след излизането на филма, голяма част от показаното в него продължава да е научна фантастика и нищо повече. Нищо, с изключение на едно – идеята за персонална 3D видео прожекция. Как ли?! С помощта на Sony HMZ-T1, разбира се. Една, меко казано, шантава джаджа, известна повече под името Sony Personal 3D Viewer.

Тайната се крие в специалните очила (или по-точно шлем), в който са вградени 0.7-инчови HD OLED дисплеи. Поставени непосредствено пред очите ви, те създават изключително убедителна илюзия, че наблюдавате огромен 3D екран с диагонал 750 инча и 45 градусово зрително поле. Sony са помислили и за адекватно озвучаване – устройството разполага със специални виртуални слушалки, осигуряващи реалистична илюзия за 5.1 канален звук.

Според представители на компанията, общото усещане от употребата на този пакет е все едно сте в истинско 3D кино, което обаче се побира в малка пътна чанта.

3D Viewer включва още и специален процесор, позволяващ възпроизвеждане на триизмерно съдържание, както от всеки съвместим Blu-ray плейър, така и (естествено!) от PlayStation 3. Връзката става посредством HDMI кабел и това донякъде разваля първоначалния УАУ ефект, тъй като ограничава мобилността на устройството – все пак няма как да се разхождате насам-натам, ако сте закачени към плейъра или конзолата си в хола.

Освен това доста хора, имали шанса да тестват "на живо" шантавата джаджа, не са особено очаровани от демонстрирания 3D ефект. Очевидно Sony HMZ-T1 страда от същите проблеми и недостатъци, както и Nintendo 3DS – замазани, разфокусирани изображения, водещи до пренапрежение очите на зрителя и дискомфорт.

Отделно цената, на която ще се предлага 3D Viewer, ще е доста солена – около 480 паунда. При това положение човек започва силно да се чуди дали си заслужава.


Сподели.