Ръсел Кроу срещу Хю Джакмън в кино адаптацията на мюзикъла "Клетниците"

Pinterest LinkedIn +

Австралийските актьори Ръсел Кроу (Russell Crowe) и Хю Джакмън (Hugh Jackman) ще се срещнат на снимачната площадка на предстоящата кино адаптация по един от най-успешните театрални мюзикъли на всички времена – "Клетниците", базиран на едноименния роман от Виктор Юго.

Музиката на произведението е дело на Клод Мишел Шьонберг, а оригиналният, френски текст на песните – на Ален Бублил (английският текст е написан от Херберт Крецмер).

Двукратно номинираният за Оскар британски сценарист Уилям Никълсън (Gladiator, First Knight, Elizabeth: The Golden Age), е написал сценария  на предстоящия филм, с чиято режисура се е нагърбил отличеният с Оскар за работата си по The King`s Speach Том Хупър (Tom Hooper).

Джакмън ще се превъплъти в Жан Валжан - главният герой в романа от Юго и произведението на Шьонберг, поставено за първи път през 1980 г. в Париж (премиерата му в Лондон се състои 5 години по-късно, а тази в Ню Йорк – през 1987 г., като до ден днешен Les Miserables остава третият най-продължително поставян мюзикъл на Бродуей).

Кроу ще влезе в антагонистичния образ на полицейския инспектор Жавер, чиято роля първоначално е била предложена на Пол Бетани.

На 11 септември продуцентите на лентата обявиха официално присъединяването към актьорския състав на звездата на The King`s Speech Хелена Бонъм Картър (Helena Bonham Carter), а за фаворит за ролята  на осиновената от Жан Валжан Козет, в която той в последствие се влюбва, е считана холивудската звезда Ан Хатъуей (Anne Hathaway).

Снимките на филма, който ще се отличава от версията на Били Огъст от 1998 г. с участието на Лиъм Нийсън, Джефри Ръш и Ума Търман и от издадената две години по-късно френска адаптация с Жерар Депардио и Джон Малкович по това, че ще е музикален (актьорите в него ще пеят), ще стартират в началото на 2012 г., а премиерата му по екраните в САЩ ще се състои на 7 декември същата година.

Сподели.