Sting работи по мюзикъл с носителя на Пулицър Браян Йорки

Pinterest LinkedIn +

Отличеният с 16 награди Грами британски солов артист и бивш фронтмен на мултиплатинената рок банда Police, актьор, активист и филантроп Гордън Съмнър, известен с артистичния си псевдоним Sting, започна работа по първия мюзикъл в 40-годишната си кариера, композирайки нови песни.

Озаглавен The Last Ship, проектът е базиран на книга, написана от носителя на Пулицър и Tony - Браян Йорки (Brian Yorkey), който се е заел с режисурата на постановката. Действието в нея ще се развива през 80-те години на миналия век в родния град на Sting - Нюкясъл, а сред главните персонажи ще са свещеник, индустриален магнат и бивш работник в корабостроителница.

По думите на Йорки, Sting вече е написал музиката и текста на около 20-24 нови песни, предназначени за The Last Ship – "великолепна театрална музика с много, много Sting в нея. И все пак театрална, а не просто перифразирана поп музика". Писателят е категоричен, че на този етап не би могъл да прогнозира сроковете, в които партитурата на мюзикъла ще бъде завършена, въпреки че актьорските кастинги вече са в ход.

Според предварителните планове, на определен, колкото се може по-ранен етап, Sting ще се присъедини към Йорки, за да прослуша лично кандидатите за отделните роли, централната от които е тази на Гидеон, илюстриран като "30-годишен харизматичен, циничен, духовит мъж, който лесно се пали, но трудно допуска някой в сърцето си".

На 31 юли музикантът приключи близо 14-месечното си световно турне в подкрепа на десетия си студиен албум, Symphonicities, чийто последен, европейски етап, стартира с концерти в Румъния и България.

Сподели.