Виртуалната реалност става мобилна с GearVR на Samsung и Oculus Rift (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Виртуалната реалност очевидно ще навлезе в живота ни по-скоро, отколкото сме очаквали. Или бихме искали. Както се знаеше от месеци, Samsung и Oculus обединиха усилия в разработката на първата изцяло мобилна система за пресъздаване на всеобхватна виртуална реалност, като стана ясно, че Oculus имат предпочитания към дисплей системите на Samsung и за собствените си продукти (Oculus Rift). Резултатът е обявеният по време на специалното медийно събитие на Samsung - Unpacked - Android-базиран сглобяем портативен хедсет GearVR.

"С изключително вълнение ви представяме Gear VR Innovator Edition – мобилно преживяване, съизмеримо с произведение на изкуството, захранвано от Oculus. Задълбоченото партньорство със Samsung на техническо ниво ни даде възможност да създадем визьор за виртуална реалност с качество на изображението и представянето от световна класа под формата на изцяло мобилна платформа", заяви главният технически ръководител в Oculus и легенда в гейм индустрията Джон Кармак, който си остава най-известен като създателя на Doom.

Както можете да се уверите от видеото на The Verge по-долу, GearVR представлява сглобка на визьор с дизайн и функционалност като тези на Oculus Rift с току-що обявения Samsung Galaxy Note 4, чийто изключителен Quad HD супер AMOLED 2.5k 5,7-инчов дисплей възпроизвежда изображенията, които потребителят възприема под формата на виртуална реалност чрез специалните лещи на устройството.

Също като Oculus Rift, визьорът на Samsung ще стане достъпен най-напред за разработчиците, които ще създадат ексклузивно съдържанието за него (първите проекти бяха представени на вчерашното събитие, а може би най-любопитният от тях е безпрецедентният достъп до лабораторията на Тони Старк във вътрешността на Avengers Tower). Премиерната дата на системата предстои да бъде обявена.


Сподели.