Добавената реалност на Oculus Rift прави пътуването с увеселително влакче още по-епично

Pinterest LinkedIn +

На 7 април 2014 година немският професор от Факултета по виртуален дизайн към Университета по приложни науки Кайзерслаутерн Томас Вагнер и екипът му изпитаха на собствен гръб VR преживяването от спускане с увеселително влакче - те бяха първите хора, които преминаха по трасето с подменена чрез Oculus Rift синхронизирана с траекторията му добавена реалност по проект, разработван от тях. Чрез свързването на визьора за виртуална реалност на Facebook с трегери, отчитащи промените в позицията на влакчето спрямо релсите, градуса на завоите и спусканията и възпроизвеждането на синхронизирана в реално време визуализация в пълния обхват на зрителното им поле, участниците в експеримента изпитват напълно различно преживяне в сравнение със стандартната експлоатация на увеселителното съоръжение. "Augmented Thrill Ride Project превръща завоите и пропаданията в още по-екстремно преживяване, тъй като 90-градусовите завъртания могат да бъдат "разтеглени" до 135-градусови в симулирана среда, заблуж

На 7 април 2014 година немският професор от Факултета по виртуален дизайн към Университета по приложни науки Кайзерслаутерн Томас Вагнер и екипът му изпитаха на собствен гръб VR преживяването от спускане с увеселително влакче - те бяха първите хора, които преминаха по трасето с подменена чрез Oculus Rift синхронизирана с траекторията му добавена реалност по проект, разработван от тях.

Чрез свързването на визьора за виртуална реалност на Facebook с трегери, отчитащи промените в позицията на влакчето спрямо релсите, градуса на завоите и спусканията и възпроизвеждането на синхронизирана в реално време визуализация в пълния обхват на зрителното им поле, участниците в експеримента изпитват напълно различно преживяне в сравнение със стандартната експлоатация на увеселителното съоръжение.

"Augmented Thrill Ride Project превръща завоите и пропаданията в още по-екстремно преживяване, тъй като 90-градусовите завъртания могат да бъдат "разтеглени" до 135-градусови в симулирана среда, заблуждавайки сетивата ни, които могат да регистрират промените достатъчно прецизно", обяснява проф. Вагнер.

Сред визуализациите, които пасажерите могат да преживеят, са езда на каляска, дърпана от дракон, и междузвездна битка на борда на космически кораб. Проектът е още в начален етап на разработка, но дори самата мисъл, а и това видео, което дава някаква смътна представа за аугментираното преживяване, могат да накарат косъмчетата на врата ти да настръхнат!


Сподели.