Vin Diesel e агент 47 в екранизацията на Hitman

Pinterest LinkedIn +

Вин Дизел (Vin Diesel, "Бързи и яростни", "Трите хикса") ще се превъплъти в агент 47 - главният персонаж от компютърната игра "Hitman", в широкоекранната адаптация на 20th Century Fox, съобащава Hollywood Reporter.

Той ще участва в продукцията като актьор и изпълнителен продуцент. Режисьор все още няма, но и филмът не се очаква по рано от 2006-та година.

Играта "Hitman" (Eidos/IO Interactive) е изградена около мисиите на генно-подобрения асасин (наемен убиец), с кодово име 47, който работи за мистериозна агенция. Първите три игри се продават в над 10 милиона копия, а четвъртото продължение, което се очаква тази есен, е озаглавено "Hitman: Blood Money". Дизел не участва в него.

Вин Дизел ще влезе в ролята на 47
Вин Дизел има интерес и към лиценза на играта, съобщава Ройтерс. Той е запален геймър и притежава своя собствена гейм-компания - Tigon Studios, създадена миналата година, във връзка с играта за Xbox и PC "The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay". Дизел участва и в нея - глас и сторилайн, и във филма "Хрониките на Ридик", които се появиха едновременно лятото на 2004-та. За разлика от сравнително хладно приетата кино-продукция, играта постигна успех. Тя се радва на високи продажби, положителна критика и има номинация за Игра на годината 2004 от GameSpot.

Тук можете да видите официалния трейлър на "Hitman: Blood Money".


Сподели.