"Вила Роза" - първият български психотрилър с елементи на хорър в кината от 20 декември

Pinterest LinkedIn +

Първият български психотрилър с елементи на хорър - "Вила Роза" - излиза в кината в цялата страна на 20 декември 2013 г. Режисьор на лентата е Мартин Макариев, оператор e Иван Вацов, a сценарист е Борислав Захариев.

Главните роли във филма са поверени на Калин Врачански, Елена Петрова, Пламен Манасиев, Лидия Инджова и американския актьор Дейвид Чоукачи (David Chokachi), познат на зрителите с ролята си на Коди в култовия сериал "Спасители на плажа".

"За разлика от "Стъклен дом", където с Елена Петрова играем герои, които имат интимна връзка, във "Вила Роза" нашите персонажи са коренно непознати хора и техните взаимоотношения нямат нищо общо с тези в сериала", каза за Avtora.com Калин Врачански.


Сюжетът на "Вила Роза" е вдъхновен от действителни случаи, описани в разсекретени архиви на МВР. Историята ни връща в далечната 1985 г. и проследява събитията около шокиращи убийства, мистериозно обвързани с предсказание на Ванга.

"Филмът проследява хора, които отиват в една вила и с тях се случват разни странни събития. Моята роля е изключително интересна. Много разнообразна и забавна за мен, а за зрителите може да е плашеща на моменти.

С нетърпение чаках филм като "Вила Роза" да се снима в България, защото много обичам този жанр и това ми идва като една награда", каза още Калин Врачански.

Цялото интервю с Калин Врачански тук>>


Сподели.