Вижте първия епичен трейлър на новия филм "Мулан"!

Pinterest LinkedIn +

През 1998 година на бял свят излиза "Мулан" – едно от най-ярките произведения в репертоара на доайените в анимационния свят "Дисни". Историята, базирана на древнокитайската поема "Баладата за Мулан", се завръща през 2020 година за нов живот със съвсем нова енергия и една великолепна игрална версия.

Сюжетът на филма разказва за императора на Китай, който издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията, за да защитава страната от нашествията на севера. Тогава Хуа Мулан, най-голямата дъщеря на уважаван воин, решава да заеме мястото на болния си баща. Още от първите кадри на "Мулан" ни превзема автентичната атмосфера на величествения Китай. Традиционно облекло, приказни градини, царствен дух и сурови семейни се превръщат във фон на задаващото се размирно време.

Маскирана като мъж на име Хуа Джун, Мулан изучава всяка част от пътя на истинските воини и впряга цялата си вътрешна сила, за да развие потенциала си. Тя отказва да бъде просто една съвършена част от неизменните семейни и дори национални традиции, приемайки брак, предварително уговорен от баща ѝ, и решава да се бие наравно с мъжете в родината си. След изключително тежка подготовка по бойни изкуства, тренировка на духа и уменията смелото момиче щя трябва да защити дръзкото решение, което взима, а именно – да влезе в мъжки образ и да го защитава докрай.

Това епично пътешествие ще превърне Мулан в легендарен войн и ще ѝ спечели уважението на цялата нация и гордостта на баща ѝ. Но пътят няма да е лек. 

В новата игрална версия на "Мулан" участва международен актьорски състав, който включва Лиу Ифей ("Забраненото кралство", "Имало едно време") като Мулан, Джет Ли ("Герой", "Непобедимите"), Дони Йен ("Rogue One: История от Междузвездни войни") като командира Тунг, Джейсън Скот Лий ("Тигър и Дракон") в ролята на Бьори Кан и др.

Режисьор на филма е Ники Каро, а сценаристи – Рик Джафа, Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек.

Ще се справи ли Мулан с дълга към родината, ще разберем на 27 март 2020 г. в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия. Вижте първия епичен трейлър на лентата:

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.