Вижте кои са най-добрите компютърни игри за 2021 година!

Pinterest LinkedIn +

Потребителите на специализирания сайт steampowered.com избраха най-добрите компютърни игри за 2021 г. За Игра на годината беше обявена "Resident Evil Village".

"Може би това е забавният геймплей и най-закачливата история. Или може би е въпрос на солидни герои, безупречен дизайн или пристрастяваща мултиплейър игра" - се казва в коментар към играта победител. В категорията бяха номинирани още "Valheim", "New World", "Cyberpunk 2077" и "Forza Horizon 5".

"Cooking Simulator VR" беше обявена за най-добрата игра за виртуална реалност на годината: „Тя подобрява реалността, като се възползва от виртуалната среда и разширява границите на виртуалното измерение“.

"Terraria" спечели в категорията "Любимо на децата", а "It Takes Two" грабна наградата "Приятел в игра се познава". За "Изключителен визуален стил" беше отличена "Forza Horizon 5", за "Най-иновативен геймплей" — Deathloop, а за "Най-добра игра, която не ви се дава" — "Nioh 2 — The Complete Edition".

Също така геймърите са отличили игрите "Marvel's Guardians of the Galaxy" за най-добър саундтрак, "Cyberpunk 2077" за изключителен сюжет и "Farming Simulator 22"  за релаксиращ геймплей.

В средата на декември бяха раздадени специализираните награди "The Game Awards 2021". Тогава като най-добра видеоигра на годината беше определено екшън приключенско заглавие "It Takes Two" на "Hazelight Studios".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.