Вижте как "Металика" озвучи на живо триумфа на Кубрат Пулев в Тексас!

Pinterest LinkedIn +

Триумфалната битка, в която българския боксьор Кубрат Пулев нокаутира в първия рунд двукратния световен шампион на UFC в тежка категория Франк Мир, беше озвучена не от кой да е, а от легендите от "Металика". 

Двубоят се състоя в Тексас по правилата на т. нар. "триадна битка" (Triad Combat) - революционен боен спорт, който включва елементи от бокса и от MMA, като професионални боксьори се изправят срещу професионални бойци от смесени бойни изкуства на специално проектиран триъгълен ринг. Рундовете са двуминутни, а Кобрата успя да спечели мача на 27 ноември за по-малко от две минути.

За музикалния фон на събитието се погрижиха легендите от "Металика", а ето какво сподели басистът Робърт Трухильо по този повод пред "MMA Junki": „Много е вълнуващо, защото имам чувството, че типът музика, който правим, който "Metallica" прави, някак си пасва на бойните спортове. Аз съм голям фен на ММА и на бокса, защото израснах, гледайки много от класическите мачове през 70-те и 80-те и всъщност гледах и ранния ММА. Винаги съм намирал връзка между двете вселени - тази на екстремната музика и на екстремните спортове. Мисля, че идеално пасва си пасват".

"Ние от "Металика" харесваме предизвикателствата и сме доста развълнувани. Това е нещо, което наистина не е правено, поне в нашата вселена. Доста сме развълнувани. Всичко е уникално и специално, включително и начинът, по който е подреден сетлистът... Струва ми се, че битките и изпълнението ще се допълнят в едно доста вълнуващо преживяване" - каза още музикантът преди събитието.

От www.blabbermouth.net специално уточняват, че сред бойците, участвали в отделни битки при дебюта на "Триад Комбат", бяха бившата суперзвезда на UFC Майк Пери-Платината, световният шампион на UFC в тежка категория Франк Мир и двукратният претендент за световната титла в тежка категория по бокс Кубрат Пулев-Кобрата. "Triad Combat" е продуциран от 72-годишния Найджъл Литгоу, който стои и зад други успешни проекти като "Triller Fight Club", "American Idol" и "So You Think You Can Dance", а състоянието му възлиза на 150 млн. долара.

Впечатляващият сетлист на "Металика" по време на събитието включва следните хитове:

Opening Set

01. Fuel
02. Ride The Lightning

Pre-Main Event

03. Master Of Puppets
04. Nothing Else Matters
05. Enter Sandman

Closing Set

06. Whiplash
07. The Memory Remains
08. Wherever I May Roam
09. Sad But True
10. Creeping Death
11. The Unforgiven
12. For Whom The Bell Tolls
13. Whiskey In The Jar
14. Fade To Black
15. Battery
16. Seek & Destroy

А ето и любителски кадри от мястото на събитието:

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.