Вижте как българин избяга от похитител в Амстердам!

Pinterest LinkedIn +

Любопитно видео, на което се вижда как заложник бяга от похитител, циркулира в социалните медии през последните дни.

Действието се развива в магазин на "Епъл" в Амстердам, а заложникът се оказа българин, съобщи "Ройтерс". Той е успял да се отскубне от похитителя и да побегне, като по този начин е дал възможност на полицията да го залови. По-късно полицията благодари на смелия заложник, който е успял да се възползва от удобен момент, за да се измъкне: полицейски робот доставил вода, поискана от похитителя, а похитителят изпратил заложника до вратата, за да вземе пратката. Вместо това обаче той хукнал да бяга извън магазина.

"Заложникът изигра героична роля, като осъществи пробив. В противен случай нощта можеше да бъде дълга", каза шефът на амстердамската полиция Франк Пау, цитиран от "Ройтерс". 

Не се разкрива самоличността на българина. Нидерландската телевизия NOS го описа като 44-годишен мъж, който е бил клиент на магазина. По време на инцидента около 70 души са успели да напуснат сградата, в която е направено покушението.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.