Видеоигрите – приятно занимание по време на карантина

Pinterest LinkedIn +

Забраната да не се излиза навън без причина може за повечето от нас да изглежда като мъчение и спомени от едни отминали времена, но тя е повече от наложителна, за да може да излезем от пандемията с короноварируса с по-малко поражения. В същия момент тя е като подранил великденски подарък за всеки любител на видеоигрите. Затова не е случаен фактът, че след като започват да се затягат мерките за намаляване на социалните контакти, онлайн гейм платформата Steam отчете най-високия си брой от 22,67 млн. потребители, активни едновременно.

Видеоигрите са перфектният начин да се забавляваш вкъщи, като това може да става на всякакво устройство, от малко по-силен компютър или лаптоп, през конзола, дори чрез таблет или смартфон. Всеки е бил малко или много геймър, независимо дали е фен на последния DooM, Call of Duty или развива виртуална градинка в някоя безплатна браузър игра.

В следващите редове ще ви дадем няколко актуални предложения, с които можете да запълните времето си, прекарано у дома, по един по-приятен начин.

Warzone (Call of Duty: Modern Warfare)

Буквално навреме, Infinity Ward и Activision пуснаха своята Battle Royal версия за последния им хит Call of Duty: Modern Warfare. Тази "кралска битка" е напълно безплатна за разлика от пълната игра. Можете да се впуснете в нея, без да заплащате и стотинка. Разполагате с огромна карта, а максималният брой участници на нея е 150 души. Да, правилно сте прочели: или сте сам срещу още 149 души, или сте общо 50 отбора по трима. Това е заглавието с най-голям борй играчи в една BR битка. Оръжията и възможностите са взети директно от CoD: Modern Warfare и ако вече притежавате играта, пренасяте с нея и всичките елементи, които сте отключили. Бърза, интензивна с висока доза екшън и лека нотка реализъм, Warzone е може би по-добрият вариант спрямо Apex: Legends и Fortnite.

DooM Eternal

Портите на ада отново са отворени широко за демоните и те нахлуват на Земята. Единственият, който може да ги спре, е DooM Slayer – непобедим воин, в чиято роля влизате вие. Продължението на успешния римейк от 2016 г. се завръща – по-бърз, по-брутален, по-детайлен, с нова порция адреналин и убийствен саундтрак. DooM Eternal е за хора, които искат да изпуснат парата чрез скоростен екшън и изненадващо заплетена история със силно митологични елементи. Играта предлага и обновен мултиплеър, който се опитва да повтори усещането от адреналиновата кампания. Във всички случаи, ако се спрете на новата реинкарнация на id Software, ще можете да се забавлявате минимум седмица и няма да усетите карантината навън.

Lego: Heroes Unleashed

Надали има някой, който да не харесва конструкторите LEGO и да не е прекарвал часове наред в търсене на правилния елемент, с който да завърши пиратския кораб, пожарната централа или приказния замък. Френският разработчик Gameloft взима някои от най-популярните фигурки LEGO и ги изправя в двубой – един срещу друг, разпределени в два отбора. Интересно виртуално съревнование, което можете да играете по всяко време на смартфона си – било то за Android или iOS. Играта е напълно безплатна и за разлика от горните две заглавия, тя няма възрастови ограничения. Любопитен факт е, че Gameloft разполага с развойно студио в София. Над 200 служители покриват почти цялата дейност в разработката на една игра – от програмирането и графиката, през геймплея, историята и концепцията, до маркетинга и бизнес модела ѝ. "Геймлофт София" е създала едно от най-големите заглавия на френския гигант – March of Empires, което разполага с десетки хиляди фенове години след излизането си.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.