Видео-историята на Queen в две DVD-та на българския пазар

Pinterest LinkedIn +

„Greatest Video Hits 1” e първата част от двойната DVD колекция, която проследява видео историята на една от най-почитаните рок групи - Queen. Това е и тяхното първо легално произведено DVD в България, от EMI/Анимато Мюзик.

1981 е годината, в която британската група издава първата си колекция с видеоклипове, озаглавена „Queen’s Greatest Flix”. Тя съпътства първия сборен албум с хит песните на „Куин” – „Queen’s Greatest Hits”, и книгата със снимки „Queen’s Greatest Pix”.

24 години по-късно настоящето DVD включва не само познатия материал от “Greatest Flix”, но го предлага за пръв път с по-добро звучене и качество на картината.

Оригиналната визия е внимателно възстановена и подчертана с помощта на най-модерната дигитална технология от Дейвид Малит (David Mallett) - известния режисьор на много от по-късните видеоклипове на Queen. За подобряването на звука са използвани оригиналните многопистови звуконосители, за да бъдат продуцирани четиринадесет микса със съраунд звук DTS 5.1 с изключително качество.

Като допълнение на колекцията са и високо оценените ремикси на “Bohemian Rhapsody” и “You’re My Best Friend”, продуцирани в Ел Ей от Елиът Шайнър, Рой Томас и Брайън Мей (Elliot Scheiner, Roy Thomas, Brian May).

DVD колекцията включва и новооткрити материали – оригиналното изпълнение в „Top of the Pops” на „Killer Queen” и „Good Old Fashioned Lover Boy”, и смятания за изгубен запис с дръзка нова визуална интерпретация на „Bicycle Race”.

И още, DVD-то представя коментари от четиримата членове на групата към всяка една песен, нови интервюта, фотогалерия и неизлъчвани досега видеоклипове на групата.


Съдържание:

Диск едно

1 Bohemian Rhapsody
2 Another One Bites The Dust
3 Killer Queen
4 Fat Bottomed Girls
5 Bicycle Race
6 You’re My Best Friend
7 Don’t Stop Me Now
8 Save Me
9 Crazy Little Thing Called Love
10 Somebody To Love
11 Spread Your Wings
12 Play The Game
13 Flash
14 Tie Your Mother Down
15 We Will Rock You
16 We Are The Champions

Сподели.