Видеоиграта „The Godfather“ разочарова Francis Ford Coppola

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на гангстерската сага „Кръстникът“ (The Godfather) Франсис Форд Копола (Francis Ford Coppola) е бил крайно разочарован от едноименната видеоигра, направена по филма му за възхода и падението на една сицилианска фамилия в САЩ.

Книгата на Марио Пузо и класическият филм на Копола от 1972 г. са вдъхновили компанията Electronic Arts за създаването на играта. Според рекламно ревю, за да се „приобщят“ към фамилията Корлеоне, геймърите трябва да издават заповеди, да бъдат лоялни и да спечелят уважението на другите.

Действието в приключенския екшън се развива в периода 1945-1955 в Ню Йорк. Нелинейното развитие на играта предлага безброй възможности да се разрешат проблемите на фамилията - с брутално насилие или чрез умела дипломация. Така властта на играчите нараства, те подчиняват града на управлението си и се издигат в йерархията до титлата Дон.

След прегледа на рекламната версия на играта обаче, Копола е останал разочарован и изобщо не е одобрил продукта. В нея са включени образите и гласовете на актьори от филма му - покойният вече Марлон Брандо (Marlon Brando), Робърт Дювал (Robert Duvall) и Джеймс Каан ( James Caan), но Копола дори не е знаел за това. Режисьорът е недоволен и от факта, че профили на героите, които всички познават по един начин, по време на видеогейма се стрелят и избиват един друг.

Играта „The Godfather“ ще излезе през есента на 2005 г. от EA Games във формат за компютър, за Xbox(R) на Майкрософт, PlayStation(R)2 и Sony PSP(TM) handheld. Повече подробности могат да се намерят в уебсайта й.
Сподели.