Versus IO - сравнявайте смартфони бързо и лесно

Pinterest LinkedIn +

Живеем в ерата на изгряващия смартфон. Или таблет. Шегата настрана, но днес мобилните устройства преживяват небивал бум и са сред най-често и оживено дискутираните теми в света на високите технологии. За обикновените потребители това създава повече проблеми, тъй като понякога изобилието от информация може да бъде също толкова безполезно и объркващо, колкото и липсата й.

Повечето хора, колебаещи се между два и повече модела смартфони, най-често искат просто и ясно сравнение между тях и колкото се може по-кратко обобщение на силните и слабите им страни - плюсовете и минусите им, обяснени на максимално прост и достъпен език.

Виж, това е задача, която повечето технически ревюта в интернет и печатните медии рядко успяват да постигнат.

В общи линии те са или прекалено подробни и преливащи от неразбираеми термини, сравнения, цифри и технически спецификации, или обратното – дразнещо лаконични или тенденциозни. Освен това, издирването и прочитането им отнема време. Твърде много време.

Ако искате бързо и лесно решение, което да ви ориентира в избора ви, сайтът Versus IО със сигурност ще ви хареса.

Това, което прави той, е просто като фасул и същевременно гениално (и много, много полезно).

Когато го заредите, ще ви посрещнат две празни полета за търсене. Напишете в тях (или по-скоро изберете от падащото меню) двата смартфона или таблет модела, които ви интересуват, и Versus IO светкавично ще ви покаже кратко сравнение между тях.

И не говорим просто за съпоставка на процесорни скорости, обем памет или физически размери.

Сравнителните данни са представени по максимално разбираем и достъпен начин – ако например искате да научите с какво екранът на Samsung Galaxy S III е по-добър от този на Iphone, сайтът ще ви покаже, че той е с 37% по-голям.

На финала Versus IO ще ви покаже и "победителя" в съревнованието – оценка, която, разбира се, е по-скоро субективна, но дори и така - ще ви е от огромна помощ при избора между две и повече мобилни устройства.

Голям плюс е и фактът, че сайтът е многоезичен. Български език, разбира се, липсва, но пък има руска версия, която може да заредите с един клик на мишката.


Сподели.