Apple патентоваха гейм контролер и remote функционалност за iPhone

Pinterest LinkedIn +

Apple са регистрирали нов патент, издаващ намерението на компанията да превърне своите устройства в пълноценна гейм система, а защо не и в конкурент на голямата тройка на конзолния гейминг (Xbox 360, PS3 и Wii). Документацията, придружаваща иска за патент, включва схема на гейм контролер, който на пръв поглед напомня най-вече на DualShock на Sony.

Той ще може да бъде свързан както с Apple TV, така и с други iOS устройства. Контролерът ще притежава два аналогови стика, четири раменни и четири лицеви бутона, плюс предполагаеми бутони Start и Select. Едната от публикуваните диаграми илюстрира също опцията за безжична комуникация между контролера и iPhone.

Възможността за употребата на смартфона на компанията като универсално дистанционно устройство за работа с гейм конзоли е показана в отделна диаграма, където въпросната конзола поразително много прилича на Xbox 360.

Общото правило, че патентите не винаги се превръщат в реалност, важи и в случая, но става повече от ясно, че Apple имат интерес към привличането на нови потребители сред феновете на конзолния гейминг.

Сподели.