Венцислав Чанов a.k.a Venci Venc': "На Евровизия няма губещи"

Pinterest LinkedIn +

Десетина дни след дебюта си на сцената на Евровизия рапърът Венцислав Чанов, по-известен с артистичния си псевдоним Venci Venc', разкри подробности за българското участие в конкурса и за самата организацията на едно от най-големите телевизионни събития в света.

25-годишният изпълнител, който наскоро пусна съвместен сингъл с Pavell, Ангел & Моисей, Криско и Dexter - "Знаеш ли кой видях?", придружи Стоян Янкулов и Елица Тодорова в Малмьо и участва като танцьор и гайдар в техния зрелищен пърформанс на песента им "Само шампиони" във втория полуфинал на Евровизия 2013.

Изпълнението не получи достатъчна подкрепа от европейските зрители и остана извън финалистите на този кръг, а негативната критика за избора точно на тази песен за българското представяне в конкурса заля социалните мрежи.

"В този конкурс няма успяване или неуспяване. Това ние в България не го разбираме. Всеки, качил се на тази сцена, е победител", заяви Venci Venc' в интервю за "Денят започва в неделя" по БНТ1. Според него 12-тото място, на което се класира "Само шампиони" на втория полуфинал, не трябва да се възприема като провал.

Изпълнителят призна, че цялостната му представа за конкурса Евровизия се е променила след участието му в него. Според Venci организацията на самото събитие е била невероятна и всичко е изпълнено изключително професионално - от логистиката до графика за репетициите.

"Ние винаги мразим това, което е по-голямо от нас, по-хубаво или се вижда повече. В момента, в който имаш омраза и насочени погледи към теб, значи вече си станал известен пред хората.

Бяхме там и направихме всичко, което можахме. В 21 век нямаш право да харесваш или да не харесваш в такава степен, че да приемаш или да не приемаш. Приемаш всичко, ако си гъвкав и ставаш по-добър, или ставаш хейтър и пишеш странни коментарчета във фейсбук по цял ден", смята Venci Venc'.

Сподели.