Velvet Revolver работят по концептуален албум, Scott Weiland по солов

Pinterest LinkedIn +

Вторият студиен албум на Velvet Revolver ще бъде концептуален и би могъл да е готов още през пролетта на 2006 г. Дългоочакваното разкритие, направено от членовете на хитовата рок група, е съпътствано с добри новини и за феновете на нейния вокалист, екс-Stone Temple Pilots - Скот Уейланд (Scott Weiland).

7 години след рилийза на първия си солов проект - "12 Bar Blues", създаден още по времето, когато Stone Temple Pilots са в апогея си, той работи върху неговия наследник. Работата по новия Velvet Revolver също е започнала и то преди няколко месеца, но групата отказва да коментира всякакви други подробности, освен тази, че албумът ще е концептуален.

"Това (да работя върху концептуален албум) е нещо, което искам да се случи още от времето, когато излезе последният албум на Stone Temple Pilots - "Shangri-La Dee Da" (2001), но досега така и не беше възможно да бъде реализирано изцяло", казва Уейланд. "Човек никога не знае, докато не е стигнал там, където иска да стигне, но това е посоката."

"Този албум наистина трябва да отправи послание", казва Дъф Маккаган (Duff McKagan) - басистът на групата, в интервю за MTV. "Бяхме на турне през последните 18 месеца. Сега името ни е търговски продукт. Сега всеки от нас познава останалите. Първият ни албум беше съвсем спонтанен - направихме го ей така, заедно, у дома. Сега е време да направим този запис."

Именно сформирането на Velvet Revolver (2002) и създаването на "Contraband" (2004) са сред причините, наложили дългото отлагане във времето на втория солов албум на Скот Уейланд, става ясно от думите му.

"Мисля, че тогава наистина много силно исках да се отърва от наркотиците. Не преставах да мисля, че музиката (която те ми подаваха), става все по-добра и по-добра и в един момент си казах: "Мисля, че рокендролът очаква някой наистина да допринесе нещо за него. И ако сега се присъединя към това, мога наистина да дам нещо от себе си и да оставя истинска следа."

Все още не са обявени никакви примерни дати за рилийзите на дългоочакваните албуми, но Маккаган е споменал, че LP-то на Velvet Revolver би могло да е по магазините през пролетта.

Той хвърля светлина и върху новогодишните планове на групата. Новата година Velvet Revolver ще посрещнат в Ню Джърси, като участници в специално новогодишно шоу в Starland Ballroom.

"Това е един съвсем малък клуб, където хората направо ще висят от тавана. Ще бъде горещо, потно и диво, но това е рокендролът."

Сподели.