Великобритания избра новата сензация в Britain's Got Talent (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Двайсет и четири годишният шотландец Джей Макдаулъл (Jai McDowell) спечели петия сезон на британското телевизионно шоу Britain`s Got Talent (BGT), прочуло се в цял свят след участието на 48- годишната тогава финалистка от Сезон #3 Сюзън Бойл (Susan Boyle), която взриви YouTube с изпълненията си.

Също като Бойл, Макдауъл идва от малко градче в Шотландия, а талантът, на който заложи, за да спечели голяма награда от 100 000 британски лири, е пеенето. Парчето, с което покори съдиите и зрителите, е To Where You Are на Джош Гробан, а процентът от общия брой гласове, подадени за десетимата финалисти - претенденти за титлата, в актива му, е малко под 30%.

Най-големият му конкурент, 12-годишният Ронън Парк (Ronan Parke), сочен за фаворит от съдиите, сред които е и звездата от "Спасители на плажа" Дейвид Хаселхоф (David Hasselhoff), приключи участието си на второ място, с 26.7% от гласовете, а на трето място се класира тийн бой бандата New Bounce, със средна възраст на четиримата изпълнители от 13.5 г. Още един вокалист, комедиант, органист, импресионист, пианист и двама танцьори достигнаха финала на BGT 2011, от които най-високо се класира 29-годишният брейкденсър от Румъния Рази Гогонеа с пърформанс върху култовото парче на Juno Reactor от саундтрака на The Matrix.

В хода на сезона продуцентът на шоуто и един от четиримата съдии по време на живите предавания - Саймън Кауъл (Simon Cowell), бе обвинен в конспирация от анонимен блогър, според когото Ронън Парк не е случаен участник и предварително е подписал договор с компанията му. Кауъл отрече твърденията и инициира полицейско разследване за установяване на "преднамерена клеветническа кампания".


Сподели.