Ваня Пенева от Казанлък стана "Мис България 2011"

Pinterest LinkedIn +

23-годишната Ваня Пенева от Казанлък е най-красивата българка за 2011 година. Тя триумфира в оспорвана битка във финала на тазгодишното издание на "Мис България", получавайки най-голям брой гласове след вота на журито и на зрителите.

Това не е първата титла от подобни конкурси за хубавицата от града на розите, въпреки че тя не е професионален модел или представител на модна агенция.

През 2007 г. Ваня грабва отличието "Царица на долината на розите", макар че тогава едва ли подозира какво я очаква четири години по-късно. Нейни подгласнички на "Мис България 2011" станаха Деница Стоянова от София и Олга Модева от Елин Пелин. Фаворитка на публиката пък стана Ваня Иванова, която събра най-голям брой зрителски гласове.

Момичетата бяха оценявани от осемчленно жури в състав Жени Калканджиева, модна агенция "Визаж", Ирина Папазова, модна агенция "Интерсаунд", Емил Кошлуков, продуцент от! no frame media, Стойчо Керев, водещ на предаването "Пряка демокрация" по TV7, Лес Уелдън, продуцент от New Image, легендата на българската естрада Орлин Горанов, диетоложката на звездите д-р Енджи Касабие и Даниела Митева.

Иначе за първи път конкурсът се проведе под формат на телевизионно реалити, като публиката имаше възможност да проследи развитието му в няколко епизода.

Сподели.