В земя на кръв и мед (In the Land of Blood and Honey)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 127 мин. Режисьор: Анджелина Джоли. Сценарист: Анджелина Джоли. С участието на: Раде Шербеджия, Зана Марианович, Горан Костич, Бранко Джурич, Никола Джуричко, Горан Йевтич и др. Драма.

За филма: 

След режисьорския си дебют в документалното кино, Анджелина Джоли се насочва и към игралното с драмата "В земя на кръв и мед".

Лентата, чиято световна премиера беше през 2011 година, е отличена с награда от Гилдията на американските продуценти. Призът носи името на известния продуцент и режисьор Стенли Крамър и се връчва на продуценти, чиито заглавия засягат социални теми. 

Джоли е не само режисьор, но и сценарист и продуцент на лентата. Филмът е заснет с впечатляващия за дебют бюджет от десет милиона долара, но освен на него Джоли залага и на силен актьорски състав.  

Едно от познатите в Холивуд имена в каста е това на Раде Шербеджия ("След дъжда", "Гепи", "Хари Потър и даровете на смъртта"). Партнират му Зана Марианович и Горан Костич (Taken).

Историята: 

"В земя на кръв и мед" е историята на босненския сърбин Даниел (Горан Костич) и босненската мюсюлманка Айла (Жана Марианович). Двойка в миналото, двамата се оказват от двете страни на етническите конфликти по време на войната в Босна. 


Сподели.