В бъдеще ще изпробваме дрехите виртуално. Ето как.

Pinterest LinkedIn +

През последните месеци технологията "добавена реалност" (Augmented Reality - AR) навлиза с бързи темпове в живота ни благодарение на гиганти като Google, Microsoft и Apple, които неотдавна представиха новите си AR платформи.

И разбира се − благодарение на мобилната игра "Pokemon Go", която се превърна в истинско явление, разпръсквайки досадните покемони по реалните улици на градовете ни.

Експертите обаче отдавна твърдят, че добавената реалност има много повече приложения в сфери като маркетинга, архитектурата, образованието и спорта, отколкото във видеоигрите. А една от най-любопитните нови идеи, свързани с Augmented Reality, е в сферата на модата. И по-специално – при изпробването на нови дрехи.

Обединявайки реалното и виртуалното, тази технология може да промени изцяло начина, по който изпробваме дрехи, позволявайки ни да се "огледаме" с нова блуза, панталон или пола, без изобщо да сме ги обличали. Това ще става чрез интерактивни екрани в магазините за облекло, които ще сканират телата ни, щом застанем пред тях, ще ни предлагат различни модели дрехи и след като си изберем някой от тях, ще го "поставят" виртуално върху тялото ни. По този начин ще можем да видим как реално бихме изглеждали със съответната дреха върху себе си.

Новата технология не само ще улесни процеса на изпробване, а и ще създаде редица нови възможности за продажба на дрехи, позволявайки това да става дори извън магазините – например на интерактивни табла по спирките или в други публични локации.

Сподели.