Магьосникът на експерименталния drum&bass Arkaik идва у нас

Pinterest LinkedIn +

На 16 септември по покана на "Future Sounds Of Sofia" столичният клуб "Mixtape 5" ще бъде домакин на едно от малкото европейски участия на диджея и продуцент Arkaik. Той пристига чак от далечния Шанхай, за да зарадва феновете на експериментания drum&bass. За силния локален съпорт ще се погрижат момчета от "Future Sounds of Sofia", добре познати на българската drum&bass сцена.

Партито започва в 23:00 ч., а цената на входа е 10 лв. преди 00:00 часа и 15 лв. след това.

Arkaik отдавна се е доказал като име на световната музикална сцена, сред проектите му изпъкват рилийзи за лейбъли като "Different", "Flexout" и "Dispatch" и колаборации със Sense MC, Coma, Fearful, а наскоро и със Signal (който също беше в София по покана на FSS).

Кариерата на Arkaik започва преди около 10 години, когато, повлиян от артисти като Bad Company, Dilinja и Roni Size, започва да миксира по английските ъндърграунд клубове. Не след дълго вече е резидент на "Bassment" в град Рединг, където миксирана на една сцена с култови диджеи като Break, Icicle, Jubei, John B и Shy Fx.

Желанието му да допринесе за развитието на по-изчистения drum & bass обаче го мотивира да започне да продуцира собствена музика.

През 2010 на бял свят се появява и първият му релийз за "Different Music" − "Stress Relief / Second Base", който дава старт на едно дългогодишно партньорство с лейбъла и води до издаването на още няколо EP-та и рилийзи. През 2012 г. Arkaik печели "Octane & DLR remix competition", което насочва вниманието на Dispatch към продуцента, a парчето победител е издадено заедно с "Octane & DLR".

За нарастващата популярност на артиста говори и проектът му за Flexout "My love" от 2015 г. Той е своеобразен крайъгълен камък за Arkaik, тъй като по това време той се мести в Шанхай и до известна степен този проект е стремеж да бъде внесено едно по-различно звучене в китайската drum & bass сцена.

През 2016 пък излиза дебютният му рилийз за Dispatch "Shapes", който е определен от критиците като един от най-успешните му проекти.

Повече информация за предстоящото софийско парти има тук.

Сподели.