Уволниха режисьора на "Бохемска рапсодия" Брайън Сингър, снимките са в застой

Pinterest LinkedIn +

Притеснителни новини за феновете на "Queen".

Режисьорът на биографичната лента за Фреди Меркюри "Бохемска рапсодия" Брайън Сингър е бил помолен да спре работата си за продукцията. Всъщност снимките са спрели още след Деня на благодарността, откогато Сингър не се появява на снимачната площадка поради лични причини. Дни по-късно от продуцентската компания "20th Century Fox" потвърдиха уволнението му.

Причината засега не е обявена официално. Според "Hollywood Reporter" звездата на филма Рами Малек, който влиза в образа на Фреди Меркюри, многократно се е оплаквал на продуцентите от "непрофесионализма" на Сингър. 

Брайън Сингър разпространи своята версия по въпроса: "Не исках нищо повече от това да завърша този проект и да помогна да почетем наследството на Фреди и бандата му, но от Fox няма да ми позволят да го направя, тъй като засега трябва да поставя на първо 
място здравето си и здравето на моето семейство", казва Сингър.

Публикация, споделена от Bryan Singer (@bryanjaysinger) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

"Три седмици преди края на снимките информирах компанията, че трябва да се върна в САЩ, за да се справя с неотложни здравословни проблеми, засягащи един от родителите ми. Това беше страхотно преживяване, което обаче се отрази и на моето състояние. За съжаление, студиото не ми съдейства и реши да прекрати отношенията си с мен. Това не беше мое решение и е извън моя контрол", допълва режисьорът, който отрича всякакви 
спорове с Малек или с някой друг от екипа.

През 2010 г. беше обявено, че Саша Барън Коен ще напише сценария, ще режисира филма и ще влезе в ролята на Меркюри, но през 2013 г. той реши да се оттегли, тъй като визията му за филма се разминавала с тази на китариста на групата Брайън Мей.

"Брайън Мей е страхотен музикант, но не е добър филмов продуцент", каза тогава Коен.

Публикация, споделена от Bryan Singer (@bryanjaysinger) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Сподели.