Усещане за булки

Pinterest LinkedIn +

На 22 февруари в една от изложбените зали на Нов български университет беше открита концептуалната изложба "Love think/gs", по идея на едноименния Пазар за култура и изкувство"Human think/gs".

Експозицията на ул. "Любен Каравелов" 17, показва "любовни артефакти", събрани по време на интерактивния стрийт пърформанс "Любовта е най-доброто лекарство", състоял се на празника на Св. Валентин - 14 февруари. По време на инсталацията шест жени, облечени като булки обиколиха столичните улици и разговаряха с непознатите за любовта. В ролите на "булките" се превъплътиха Юлия Медичкова - ТВ режисьор и основател на "Human Think/gs", Анна-Мария Пеева - психолог, ТВ и радиоводещ, Дона Златанова - фотограф, Юлия Цветкова - актриса и галерист, Радостина Хлебарова - психолог и педагог, Милослава Савова - актриса.


Изложбата се радваше на голям интерес от първия си ден. Снимка: Avotra.com

Всяко обяснение за любовта беше събрано от "булките" и изложено в експозицията, която съдържа още дизайнерските дрехи на Радостина Радичкова-Роди, с който жените излязоха по време на пърформанса, обувки и аксесоари.

Основна част от изложбата са репортажни фотографии направени по време на инсталацията от Надежда Корчева, която е запечатала състоянията на различни хора в деня на влюбените както и на самите "булки", както и концептиуални фотографии на Дона Златанова.


Обувките, с които шестте "булки" са участвали в инсталацията и фотографиите на Надежда Корчева. Снимка: Avtora.com

"Тази изложба се явява като постсъбитие", обясни пред Avtora.com Юлия Медичкова от Пазар за култура и изкувство "Human Think/gs". "Експозицията просто представя случилото се на 14 февруари."

Това не е първата инициатива на Пазара. В историята му има още две подобни инсталации в София, като се планира на 1 април да бъде направена още една.

"Целта на изложбата е да провокира хората да се замислят какво е любовта за тях и да погледнат откровено в себе си какво значение отдават на човешкото общуване и взаимоотношенията в ежедневието", допълниха от "Human Think/gs".

Сподели.