Фалшификатор номер едно в света прави изложба в България

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният фалшификатор на шедьоври - професор Даниеле Донди (Daniele Donde), открива изложба със свои творби в България.

Популярният италиански художник ще покаже пред родна публика 40 от своите известни платна, както и 6 авторски портрета на кино иконите Одри Хепбърн и Мерилин Монро от последната му колекция.

Експозицията ще се състои от 21 до 27 октомври във фоайето на хотел "Димят" във Варна, а сред картините могат да се видят копия на "Дървото на живота" на най-скъпопродавания автор в света в момента Густав Климт, "Дамата с хермелина" на Леонардо, фалшификати на Моне, Ван Гог, Сезан и др.

Репродукциите варират на цена между 600 и 1400 евро, а ако се колебаете да наречете работата на проф. Донди "изкуство", ще разкрием, че сред клиентите му са такива имена като Арнолд Шварценегер, Роман Абрамович, покойният вече папа Йоан-Павел Втори, София Лорен и принцеса Даяна.

През 1984 г. той създава своя собствена школа и направление, което кръщава "Авторско фалшифициране", като постепенно събира в екипа си над 40 от най-добрите фалшификатори в цял свят.

Сподели.