Уникална китара Gibson ще получи китаристът на победителите в БГ Таланти 2005

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна година БГ Радио и Jim Beam ще представят своите музикални открития – БГ Таланти 2005 на финален концерт в клуб "My Mojito" на 27-ми aприл (сряда) от 18.30 часа.

Българските рок динозаври - група Сигнал специално ще подкрепят младите БГ Таланти с професионални съвети и приятелски "наставления". Те ще изпълнят и някои от златните си хитове.

Сред стотиците демозаписи пристигнали през изминалата година в БГ Радио, само пет млади български групи са избрани за БГ Таланти - това са Фронтеро, Free Style, Аwake (на снимката), Немо и Декор.

Благодарение на БГ Радио и Jim Beam младите таланти са записали авторските си песни в професионално студио и са получили клубен ремикс на парчетата си от професионален диджей. Всички песни-победители и техните ремикси ще бъдат издадени в компилацията "БГ Таланти" част 2.

Слушателите на БГ Радио ще определят кой БГ Талант ще грабне Голямата награда – видеоклип, чрез гласуване в интернет страницата на БГ Радио http://vote.bgradio.net/.

Освен представянето на БГ Таланти, БГ Радио и Jim Beam организират и конкурс за китара Gibson с уникален Jim Bеam дизайн, от която има произведени едва 101 бройки в света. Журито, което ще определи кой ще си тръгне с китарата Gibson е с председател известния български китаристи - Иван Лечев. Регламентът, по който ще се състезават китаристите е сформиран от журито - младите музиканти ще трябва да импровизират върху песен на група Сигнал по свой избор и авторска интерпретация.

Претендентите са представители на 5-те групи БГ Таланти, които БГ Радио и Jim Beam продуцираха през изминалата година. За да грабне голямата награда, всеки от 6-те китариста ще трябва да демонстрира професионално сценично поведение и импровизаторски способности.

Жури - Иван Лечев (председател), Митко Кърнев (Д_2), Миро Иванов (Сафо), Александър Мариновски (Сигнал), Славчо Николов (Б.Т.Р.), Пепи Главанов (Сленг) и миналогодишния победител Васко Василев (група Sky).

Песните и групите са:

Awake - "За нея слушай"

Декор - "За този ден слушай"

Free Style - "Когато тя желае слушай"

Фронтеро - "Rege France слушай"

Немо - "Не знам защо слушай"


Номинираните китаристи:

Фронтеро - Петър Еджев;

Free Style - Ангел Дюлгеров;
Иван Неделев;

Awake- Александър Наков;

Немо - Георги Меразчиев;

Декор - Александър Атанасов;
Сподели.