Gravity Co. и Б.Т.Р. с първи награди от Пролет 2005

Pinterest LinkedIn +

На 24 април, неделя, в Зала 2 на НДК се състоя церемонията по връчването на наградите на 36-тия конкурс за нови български поп и рок песни Пролет 2005.
На сцената на най-стария действащ конкурс излязоха 12 изпълнители, предварително селектирани от общо 150. Всеки от тях представи по една неиздавана своя песен, както е по регламент.

Артистите на Vitality Music - David и Gravity Co. представиха съответно "Cold are the ashes" и "In my Mind". Именно с "In my Mind" първата българска група, влязла в световния чарт на MTV, завоюва поредното престижно отличие - първа награда от Пролет 2005.

Сред останалите победители са Георги Христов - с наградата на слушателите и трета награда от конкурса, Mary Boys Band - с втора награда, P.I.F. - с тази на журналистите и Триш - отличени за дебют.

Б.Т.Р. спечелиха първа награда на Националното радио, която им предоставя изключителната възможност да представят Българското национално радио с едночасов концерт на престижния фестивал “Евросоник” в Грьонинген - Холандия през януари 2006 г. С участието си в “Евросоник”, групата ще се представи пред продуценти, издатели, изпълнители и журналисти от всички европейски страни.

Сподели.