Уил Смит в игрална версия на Aладин

Pinterest LinkedIn +

Уил Смит (Will Smith) преговаря за ролята на Духчето в режисирана от Гай Ричи (Guy Ritchie) игрална версия на анимационния филм Аладин (Alladin).

В оригиналния анимационен филм от 1992 г. добрият син дух от лампата е озвучен от вече покойния Робин Уилямс. Лентата, която е знакова част от тогавашния ренесанс на Disney (Дисни), разказва популярната история от Средния Изток за зъл магьосник и млад мъж, на когото заклещено в лампа духче изпълнява три желания.

Aladdin

Смит вече бе в процес на преговори за игралния филм на Тим Бъртън Dumbo (Дъмбо), но така и не се стигна до сделка заради несъвместимост на графиците. Освен това холивудският актьор се опита да се включи и в проекта Bad Boys 3 (Лоши Момчета 3), който обаче за момента е без режисьор, което му открива повече пространство за Aладин. Смит все пак е с репутация на суперзвезда, която получава винаги висок хонорар, така че сделката засега не е съвсем сигурна.

Продуцент на филма ще бъде Дан Лин (Dan Lin), продуцирал преди това и филмите за Шерлок Холмс (Sherlock Holmes). Според него това ще е амбициозна и нетрадиционна интерпретация на Aладин.

Ако сделката бъде финализирана, това ще е първото голямо име във филма на Ричи, който в момента провежда глобален кастинг за двете главни роли.

Сподели.