Forbes посочи Will Smith за най-универсална звезда

Pinterest LinkedIn +

Известното списание Forbes класира най-универсалните звезди в Холивуд. Според медията, най-успешно с всеки филмов жанр може да се справи Уил Смит (Will Smith).

Смит, който придоби световна известност с ролята си в телевизионната комедия "Свежият Принц на Бел Еър", получи максималната оценка - 10.

"Уил Смит може да участва както във филми, предназначени за широката публика, така и в по-сериозни продукции като Seven Pounds', каза Джон Бърман (John Burman) от управата на Forbes.

"Той може да играе във всички жанрове, а хората просто обичат да го гледат на голям екран", допълни Бърман.

Второто място в класацията си поделят Джони Деп, Леонардо ДиКаприо и звездната двойка Анджелина Джоли и Брад Пит, като всички имат оценка от 9.89.

След Пит и Джоли, в листата се нареждат звезди като Том Ханкс, Джордж Клуни, Дензъл Уошингтън, Мат Деймън, Джак Никълсън.

Класацията е базирана на реализираните приходи от звездите за продукциите, успеха на филмите в бокофиса и приема им от широката публика.

Повечето от актьорите в листата са над 35 години, като в класацията дори влиза 78-годишният Клинт Ийстууд (Clint Eastwood) на 42-ро място.
Сподели.