Дай ми лицето си назаем! Виж най-популярните близнаци по света и у нас

Pinterest LinkedIn +

Известно ли ви е, че близнаците предпочитат да контактуват предимно помежду си?! Те се раждат в определен ден, час и минута и си остават близки до края на дните си...

Това правило важи в пълна сила и за популярните имена у нас - в света на политиката, спорта, шоубизнеса. Но докато едните трупат рейтинг и имидж в доста по-глобален мащаб, другите предпочитат да останат в сянката на прочутите си братя и сестри. A подобни примери в света на шоубизнеса не са никак малко.

Двоен стандарт в модата: 

Жизел и Патриша Бюндхен - семейството определено е голямо (шест сестри) и изпълнено с красота. Близначката на прочутия топмодел - Патриша е по-малка с пет минути и любопитното е, че също се опитваше да пробие в света на модата (днес се занимава с пи-ар дейност). Самата Жизел и до ден днешен определя сестра си като "по-красивата половинка". За нас обаче истината е видна с просто око..


Хм.. коя ли е по-красива...  сн: gossiprocks

Джери Хол и Tери - бившият топмодел им две сестри, но с едната от тях дори и Мик Джагър би се затруднил да различи. Тери Хол работи като брокер на недвижими имоти, a когато през 1998 година й откриха рак на гърдата, известната й близначка бе на път също да се поболее от притеснение. Сега и двете са живи и здрави и се обичат повече от всякога.

Двоен стандарт в музиката:

Aланис Морисет и Уейд - поп звездата има брат близнак, но двамата са се споразумели да й вика "кака", защото е позакъснял за срещата с цели... 12 минути. Братът и сестрата се обичат много и дори твърдят, че могат да общуват чрез телепатия. Колкото до песента й - No Pressure Over Cappuccino е посветена на много близък за нея човек, досетете са сами за кого става дума..  

Aарон Картър и Ейнджъл - опитите на по-малкия брат на Ник от "Bаckstreet Boys" да достигне популярността на батко си, не са от вчера, но и днес не може да се похвали, че е изпълнил задачата, въпреки че издава първият си албум едва деветгодишен. Аарон има близначка - Ейнджъл, която работи като модел. Въпреки конкуренцията двамата батковци много се обичат и бдят над сестра си.


Аарон с гаджето и сестра си - Ейнджъл. Ще я разпознаете ли? 
сн: hollywoodgossip

Бенджи и Джоуел Мадън - на това му се вика близнаци - не само, че и двамата се прочуха с рок бандата "Good Charlotte" , но след като Джоуел се ожени за Никол Ричи, брат му го уреди с най-добрата й приятелка - небезизвестната Парис Хилтън. Безпрецедентно ги удостояваме с титлата "близнаци за пример".

Двоен стандарт в киното: 

Аштън Кътчър и Майкъл - близнакът на Аштън е роден с церебрална парализа и грижите на актьора за него са сближили много двамата братя. Днес Майкъл продава полици за пенсионно осигуряване и все още живее в родния си град, докато гледа на кино новите филми на брат си.


Майкъл не е взел много от визията на батко си    сн: thesuperficial

Изабела Роселини и Ингрид - едва ли са много тези, които знаят че тези две момичета са деца на кинолегендата Ингрид Бергман. В началото се насочват заедно към кариера в киното, но за разлика от Изабела, сестра й няма късмет и скоро е принудена да се откаже от мечтите си. Днес тя е професор по литература.  

Скарлет Йохансон и Хънтър - популярният секссимвол също има брат близнак - Хънтър, който е по-малък с три минути. Най-любопитното е, че той също е актьор и се е снимал във филм със сестра си през 1996 година - "Manny&Lo", като играе.. брат на актрисата. За негово съжаление днес режисьорите често го канят на кастинг, но само, за да използват факта, че е близък със Скарлет и лесно би я уговорил за даде филм...


Една и съща усмивка, но като че ли стои далеч по-добре на Скарлет...   сн: mylifetime

Вин Дизел и Пол - чували ли сте някога името Пол Винсент?! Той е близнак на прочутата екшън звезда, но нито има неговото реноме, нито волята му да се бори за своето място под слънцето в света на шоубизнеса. Вероятно затова днес е кино монтажист и сигурно сглобява кадрите на поредния хит на брат си. 

Мери Кейт и Ашли Олсен - и до ден днешен те спокойно могат да претендират, че са най-известните близначки в историята на киното. Всъщност получват първата си роля именно благодарение на факта, че са абсолютно еднакви на външен вид, а тя е в сериала "Пълна къща", когато са едва на няколко години. Така и никой не разбира, че бебетата всъщност са две. Днес са богати, известни и красиви . Честно казано, ние май харесваме Мери Кейт малко повече, но пък се затрудняваме да разберем коя точно от двете е.


Красота в двойна доза...    сн: fashionindie

 
Двоен стандарт в България:

Гергана Грънчарова и Михаела Попова - Ако един ден се разминете с Гергана Грънчарова, докато малко по-рано сутринта сте прочели във вестника, че е на поредното посещение в ЕС, не е нужно да се обръщате озадачено. Всъщност няма да сте се разминали с нея, а с близначката й Михаела, с която са като две капки вода. За разлика от прочутата си сестра обаче, последната е предпочела да избяга от известността и се занимава с телекомуникации - тя ръководи отдел правни отношения в Глобул. Двете са изключително близки, като единствената им видима разлика е 2 см. в повече в ръста на Гергана. Да се надяваме, че Соломон Паси е достатъчно наблюдателен... 


Гергана - винаги вярна на Паси     сн: minchev.com

Четин и Метин Казак - компания на Гергана Грънчарова в политиката правят братята Казак. Този път обаче, и двамата са се ориентирали към нея - Четин е депутат от ДПС, а Метин - шеф на кабинета на Филиз Хюсменова. Както единият, така и другият е полиглот - владеят турски, френски, английски и руски. А също така са еднакво ориентирани и към хобитата - и двамата са луди фенове на караокето и често се изявяват пред микрофона.

Братя Аргирови - като заговорихме за музика, няма как да не споменем и култовите за 80-те години Братя Аргирови. Те направиха впечатление, още когато се появиха заедно на поп сцената с кавър версия на песента на Imagination - Illusion, под името "Вчера". През годините печелят не само всевъзможни награди от различни конкурси, но и цял куп фенки. Дотолкова са близки, че дори и тях си делят - още се носи слухът, че Соня Васи нито ги е различавала, нито е имала желание да го прави. След 1990 година работят предимно в чужбина. Днес Светослав е щастливо женен в Норвегия, докато Благовест предпочете да се завърне у нас.


Само Соня Васи липсва за пълна идилия.. сн: avtora.com

Ана-Мария Тонкова и Мариана - програмният директор на БГ Радио също има свое живо копие - сестра си Мариана, която е архитект. Двете дотолкова си приличат, че дори и носят еднакъв размер дрехи. В един момент обаче им писнало да ги бъркат и затова се спрели на различния стил и цвят. Двете никога не са се карали за мъже, а вместо това от малки предпочитали да ги обсъждат. Само можем да гадаем защо и до днес се чуват по 10 пъти на ден... 


Дори и Ана-Мария не можа да посочи коя от двете е..  сн: л. архив


Вики Политова и Ася Маджарова - шефката на BTV също крие сестра близначка. И двете са завършили една и съща гимназия и един и същи университет и работят в сферата на медиите, при това на ръководни постове. Само че докато Вики се грижи за интересите на Мърдок, то сестра й е програмен директор на рекламна агенция. Като по-млади се наложило да заминат да учат в Америка, а там ги разделили една от друга и почти се поболели. Днес използват момента да си наваксат и често могат да бъдат засечени заедно в свободното си време.

Ана и Боряна Шехтови - за разлика от други близначки, и двете блондинки са предпочели да направят кариера в света на модата. Всъщност, никога не им се е налагало и двете да пробиват едновременно по разбираеми причини, но и до ден днешен не се знае коя дължи повече на сестра си. За модата ги открива мениджърът на агенция Xground Розалия Тинкова, а оттам насетне следват куп ангажименти. Гледали сме ги и в доста реклами - на Загорка, Спетема, Мтел и други. Носят си гордо и прякора "родните кукли Барби".


Ана и Боряна - трудно ще ги различиш..   сн: Xgroundmodels

Ивайла и Божидара Бакалова - двете не си приличат особено, тъй като са двуяйчни близначки, а в същото време са доста различни и като характер и предпочитания. Докато Ивайла се насочва към изяви като модел и през 2001 година става "Мис България" (a доскоро ръководеше промоутърска компания), то Божидара е популярен дизайнер. Вероятно и затова като малки са се карали предимно за дрехи..


За разлика от сестра си, Божидара залага на модерния рус цвят. сн: moon-magazine

Калоян и Деян Иванови - сериозно око се иска и за да успееш да различиш двамата братя. Близнаците от Варна са вече на 22 години, а сякаш и кариерата им върви по една и съща пътека. И двамата са неотменна част от националния ни отбор по баскетбол и успяват да пробият успешно и в Европа - единият играе в Хърватия, другият - в Испания. Що се отнася до жените - луди глави са, като малки редовно си трампели с момичетата, без те да разберат. Като цяло обаче са единодушни - твърдо гадже, само ако другият го одобри. Вероятно по тази причина, за момента си остават абсолютни ергени...

Галина и Владислава Танчеви - въпреки, че са еднояйчни близначки, двете варненски грации, които доскоро бяха част от ансамбъла ни по художествена гимнастика, са доста различни като характер. Владислава е далеч по-чувствителна, по-луда, докато Галя е приела ролята на улегналата, тип "мъжкото момиче". Двете са толкова близки, че когато Лили Игнатова гони Влади от ансамбъла, сестра й не се поколебава и за миг и веднага я последва. Двете харесват и различен тип мъже, но все още да не са намерили "любовта на живота си". 


Две капки вода.. и сякаш заваля            сн: sia-dks

Ангел и Невен Енчеви - един от популярните пластични хирурзи у нас - доктор Ангел Енчев също може да се похвали с брат близнак - Невен. И двамата работят в собствената си "Медлайн Клиник", като първият е хирург, а вторият - нейн изпълнителен директор. Преди време близнаците играха благотворително в "Стани Богат" и верни на принципа "щом сме двама, страшно няма", спечелиха 50 хиляди лева.

Енчеви (крайните) общуват само със себеподобни - в случая, със собствениците на "Денил" Емил и Младен Арабаджиев  сн: л.архив

"Авторски" бонус:

Oсмото чудо на света - В България си имаме дори известни... тризначки. Всъщност едва ли някъде другаде по света тризначки са печелили Big Brother, но пък е спорно дали въобще другаде по света биха спечелили което и да е състезание. У нас обаче си имаме прецендент и за да са всички мирни и щастливи, просто ще ви пожелаем..  Вяра, Надежда и Любов.


А да се сещате за други тризначки в Playboy? сн. Playboy


Други известни близнаци:

актьори:
Джовани Рибизи - сестра Мариса
Джереми Ландън - брат Джейсън 
Кийфър Съдърланд - сестра Рейчъл
Габриела Спаник -сестра Даниела

музиканти:


Морис и Робин Гибс от "Би Джийс"

Знаете ли че:

Джъстин Тимбърлейк и Елвис Пресли също са имали близнаци. И двамата обаче са оцелели на бял свят само няколко минути.

Автор: Митко Попов

Сподели.