Иван Несторов (СМЕ): "Цените за Мадона в София са сред най-ниските в Европа"

Pinterest LinkedIn +

Едно от най-големите събития в музикалната история на България вече е факт, а именно концертът на Мадона на 29 август на стадион "Васил Левски". След като шоуто беше официално потвърдено от организаторите от СМЕ, бяха обявени и стряскащи цени на билетите, вариращи между 100 и 200 лв.

Avtora.com се свърза със съсобственика на София Мюзик Ентерпрайсис - Иван Несторов - Амебата, за да научи дали според него високите цени ще повлияят на посещаемостта на концерта, както и подробности около самото шоу.


Avtora.com: Г-н Несторов, поздравления за концерта на Мадона! Не се ли притеснявате обаче, че високите цени на билетите ще оставят Националния стадион полупразен?

Иван Несторов: В никакъв случай не се притеснявам от това, защото статистиката показва, че Мадона се разпродава за секунди по цял свят. И ако това не се случи у нас, хайде, не за секунди, но за седмици, значи определено ние не сме нормална страна. Билетите на пръв поглед може би изглеждат доста скъпи, но е факт, че и преди е имало подобни за зала 1 на НДК, например. Обаче, в сравнение със стойността на билетите за останалите дати от турнето "Sticky & Sweet", включително и тези в близките до нас държави, в България цените са най-ниски.

Avtora.com: В този ред на мисли, как варират цените на билетите за останалите дати от турнето?

Иван Несторов: Доколкото знам, за останалите дати от турнето цените стартират от 180 и стигат до 300 евро и нагоре. В Атина миналата година, например, бяха доста високи. Но това е положението, и да искаме, не можем да направим нищо. Мадона е в Топ 3 на най-скъпите артисти в света все пак. И който иска да я види, трябва да плати съответната цена, защото едва ли ще има друга такава възможност.

Avtora.com: А ниската стойност на билетите у нас означава ли, че шоуто на Мадона ще бъде орязано от самата нея?

Иван Несторов: Не, разбира се, няма такава опасност. В действителност цените изглеждат високи, но за качеството, което предлага Мадона, за това уникално шоу, което е последна дума на всички съвременни технологии в целия си спектър, вкл. осветителна техника и всякакви дигитални системи...наистина си струва. Концертът няма как да бъде съкратен или намален. Това е едно турне, което пътува по целия свят и се случва по един и същи начин - с едни и същи екипи, с едно и също оборудване.

Avtora.com: Има ли Мадона някакви по-специални изисквания за шоуто в София?

Иван Несторов: Тепърва в тези седем месеца, които остават до концерта, ще коментираме тези изисквания. Досега в България не е правен подобен концерт, така че под изисквания трябва да се разбират наистина необходимите неща за това уникално шоу, а не някакви си капризи. Защото много хора си представят, че Мадона иска кой знае какви неща и глезотии в гримьорната си. Не, тук говорим за техника, за цялостната подготовка около самото събитие, която ще трае около седмица предварително.

Avtora.com: А как ще се справите с реализацията на този уникален спектакъл, както казахте?

Иван Несторов: Ние имаме 17-годишен опит, освен това работим с най-големия световен промоутър Live nation, чийто артист е Мадона. В България ще пристигнат и супервайзъри, които много преди самия концерт ще огледат внимателно съоръженията. Между другото, те започнаха технически конференции, даже още преди да обявим официално концерта, така че имаме и тяхната помощ.

Avtora.com: Как ще коментирате слуховете, че едно от изискванията на Мадона е в радиус от няколко километра около стадиона да не работят никакви климатици и да няма цигарен дим? Съществува ли хотел в София, отговарящ на стандартите на Мадона?

Иван Несторов: Не, няма подобно изискване - за климатиците и цигарения дим. А относно настаняването на Мадона - все още нямам информация кога тя ще пристигне в София и кога ще си замине. Засега е твърде рано да се каже. Най-вероятно обаче тя няма да спи в София. Този тип артисти от ранга на Мадона пътуват с частни самолети - пристигат, изнасят си шоуто и после веднага си заминават. Така беше планирано и за първия концерт на Depeche Mode, но пък те изненадващо решиха да останат три дни.
Сподели.