Учени: Това, че имате сестра, ви прави по-добър човек

Pinterest LinkedIn +

Ново и важно откритие на хоризонта! Ако имате сестра, сте по-добър човек, твърдят учени.

Изводите им се базират на проучване, публикувано в "The Journal of Family Psychology". То включва над 400 семейства с братя и сестри на възраст между 10 и 14 години. И науката сочи, че наличието на сестра насърчава доброто психично здраве и поведение на човека.

Резултатите показват също така, че хората със сестри се отличават с по-голяма способност да съчувстват на хората, да общуват и да разрешават конфликти. Лаура Уокър, водещ автор на изследването, казва, че тези данни важат дори в тези семейства, в които често има конфликти.

Самите хора, участвали в изследването, също са категорични, че когато имаш сестра, животът е по-малко самотен. Това не е толкова изненадващо, като се има предвид, че момичетата са по-комуникативни от момчетата. По-вероятно е да разговаряте с за проблемите в живота със сестра, отколкото с брат.

Има и добри новини специално за дамите. Мъжете, които са израснали със сестри, по-добре общуват с жените като цяло.

Тази информация потвърждава нещо, което вече знаем – голямото семейство е нещо хубаво. А нашите братя и сестри ще бъдат с нас през целия си живот, така че над тези си отношения трябва да работим всеки ден.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.