Twisted Metal се пренася на голям екран в игрална продукция

Pinterest LinkedIn +

Sony Pictures обявиха, че са сключили предварителен договор за седемцифрена сума с Браян Тейлър, чрез който го ангажират за написването на сценария и режисурата на игрална широкоекранна адаптация на култовата видео игра Twisted Metal. Тейлър е известен преди всичко като партньор на Марк Невълдин в режисьорския тандем, който стои зад поредицата Crank и току-що издадения Ghost Rider: Spirit of Vengeance.

Основателят и бивш изпълнителен директор на Marvel Studios - Ави Арад, и неговият син Ари Арад, които разработват кино адаптацията на Mass Effect и са съпродуценти на филмите от за Spider-Man, включително на предстоящия The Amazing Spider-Man, са се заели с екранизацията на Twisted Metal, в която ще участват емблематични персонажи като Sweet Tooth и Doll Face.

Придържайки се към сюжета на играта, филмът ще следва сблъсъка между участниците в ъндърграунд надпревара – Twisted Metal, организирана от завърналия се от ада Calypso (някога обикновен мъж с жена и дете, които умират при ужасна катастрофа по негова вина), повечето от които ще заплатят с живота си. Всеки от тях разполага с тежко въоръжено силно тунинговано превозно средство като камионът за сладолед на Sweet Tooth, а победителят си гарантира изпълнение на всяко свое желание, независимо колко невъзможно звучи то (Calypso е придобил свръхестествени демонични способности, докато е бил в ада).

Сред останалите персонажи от Twisted Metal, чиято най-нова продукция, създадена от Дейвид Джаф, излезе на 14 февруари 2012 г., са Mr. Grimm, Axel, Minion, Preacher и Needles Kane.

Адаптацията на Twisted Metal е първият проект, с който Тейлър се заема самостоятелно. Той обаче ще продължи да работи със своя партньор, като в плановете им влиза трети Crank и евентуално продължение на Ghost Rider.

Сподели.