Твърде лично (Taken)

Pinterest LinkedIn +

Франция, 2008, 93'
Режисьор: Пиер Морел
Сценарий: Люк Бесон, Робърт Марк Кеймън
С участието на: Лиъм Нийсън, Фамке Йенсен, Маги Грейс, Ксандър Бъркли, Кейти Касиди и други.
Трилър, екшън, английски, френски

Екшън-трилърът “Твърде лично” е вторият режисьорски филм на французина Пиер Морел. Още в самото начало на 90-те, той започва кариерата си на оператор, но истинският успех за него идва, след като Люк Бесон го ангажира за поредица продуцирани от него проекти. През 2004 г. Бесон му поверява режисурата на “Предградие 13”, където Морел доказва качествата си и на режисьор.

Новата съвместна продукция на двамата - “Твърде лично” , е с участието на холивудските звезди Лиъм Нийсън (“Списъкът на Шиндлер”) и Фамке Йенсен (“Х-Мен”). Епизодично участие в лентата записва и българската актриса Фани Коларова (“Бунтът на Ел). Заснет в Париж и Лос Анджелис, филмът е струвал на продуцентите си 30 млн. евро.

Брайън (Лиъм Нийсън) цял живот е бил отдаден на професията си и това е рефлектирало негативно въху собственото му семейство. Посветен на работата си на специален правителствен агент, той без да усети, стига до развод със съпругата си Ленор (Фамке Йенсен). Цялата тази случка отчуждава и дъщеря му Ким (Маги Грейс), която го обвинява в липса на заинтересованост. Времето минава и Брайън се пенсионира, като чувството му за вина започва да го провокира да потърси начин да спечели дъщеря си отново.

Драматичен момент в техните взаимоотношения се оказва нейното решение да замине за Париж, където ще ходи на концерт с нейна приятелка. Въпреки неговото предупреждение, Ким заминава и в Париж е отвлечена от албански трафиканти на бели робини. Брайън отива спешно във Франция, където използва целия си усет на шпионин, за да намери дъщеря си. Той е твърдо решен да открие виновниците за отвличането и да ги накаже собственоръчно.

Официален сайт:
http://www.takenmovie.com

Сподели.