Турбо (Turbo 3D)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013 Режисьор: Дейвид Сорен Сценаристи: Робърт Д. Сийгъл, Дерън Лемки, Дейвид Сорен С гласовете на: Райън Рейнолдс, Самюел Л. Джаксън, Мишел Родригес, Мая Рудолф, Майкъл Пеня, Снуп Дог, Пол Джамати и др. Анимация

За филма:

Turbo е 3D анимация, продуцирана от DreamWorks Animation. Режисьор на лентата е Дейвид Сорен, за когото Turbo е първи пълнометражен филм като режисьор. Сорен е познат с работата си над хитовите анимации Shrek и Shark Tale, а освен режисьор той е и съсценарист на Turbo заедно с Дерън Лемки (Shrek Forever After, Jack the Giant Slayer) и Робърт Д. Сийгъл.

Начело на актьорския състав, преотстъпил гласовете си на анимационните персонажи в Turbo, е Райън Рейнолдс, добре познат на киноманите с ролите си в Paper Man, The Change-Up и Safe House. Рейнолдс не за първи път озвучава рисуван герой - чували сме гласа му и в хитовия анимационен сериал Family Guy, и в наскоро излезлия The Croods.

Към него се присъединяват и Самюел Л. Джаксън (The Avengers, Django Unchained), Мишел Родригес (Fast & Furious 6), Мая Рудолф (The Way, Way Back) и Пол Джамати (The Hangover Part II, The Congress).

Историята:

Турбо е обикновен градински охлюв, който обожава състезания с коли и мечтае е да е бърз. Когато неочаквано придобива възможността да развива свръхскорост, той бързо си намира приятели и научава, че никой не постига мечтите си сам.

Затова се залавя да помогне на приятелите си преди да се впусне в осъществяване на собствената си нереална мечта - да спечели голямо състезание и да стане най-бързият охлюв на света.  

Сподели.