Tristania: Ще сме сред публиката на Loud Festival 2012!

Pinterest LinkedIn +

Mariangela Demurtas от норвежката симфонична готик метъл група Tristania разказа пред Avtora.com колко е важно да се работи в екип и как ще се забавлява наравно с феновете на Loud Festival 2012 през юни!

Спечели iPad и още награди с Loud Festival 2012>>

Ромина Кирчева: На 2 юни, в рамките на Loud Festival 2012, ще бъде първото ви гостуване в България. Знаете ли нещо за страната ни и за феновете ви тук?

Mariangela Demurtas: Имам приятели в България, които много се надявам да видя на фестивала! Знам, че България е много приветлива държава с древна история.

Ще ми бъде страшно приятно да разгледам – да посетя някои музеи, да опитам местната кухня и бирата, разбира се!

Българските ни фенове са страхотни и очакваме да са много развълнувани на концерта. Ще се опитам да науча разни български фрази. Много обичам да го правя, а и смятам, че ще е забавно с моя италиански акцент.

.: Как планирате турнетата си? Оставяте всичко на мениджърите си или сами избирате къде да свирите? Например, искате да отидете в тази част на света, в която не сте свирили никога или просто на места, където вече ви е харесало?

Mariangela Demurtas: По принцип не си избираме къде да свирим, но досега сме големи късметлии и все попадаме на изумително красиви кътчета на Земята.

Миналата година прекарахме много време в Мексико, а тази година бяхме на невероятен метъл круиз в Карибско море. Имахме възможността да посетим Израел и Турция и, като цяло, смятам, че пътуването с групата е невероятно изживяване.

Много бих искала да свирим в Северна Америка и Австралия, но ми се ходи и в Китай, Япония, Индия, Южна африка... навсякъде, където се слуша метъл.

.: Хората от Севера са известни със своята сдържаност и спокойствие. Как горещо италианско момиче се сработва с тях? 

Mariangela Demurtas: Наистина смятам, че това не е от особено значение, въпреки че забелязах различия между Италия и Норвегия – като държави, като системи, като културна обстановка. Като индивиди обаче, като хора, сме еднакви - няма значение откъде си.

За да заработят нещата, трябваше да направя доста компромиси и да премина през различни недоразумения, но сега съм доволна, че се отърсих от тези културни стереотипи - както италиански, така и норвежки. Сега се чувствам свободна да живея където си поискам.

.: Работите ли по нов албум след Rubicon (2010)?

Mariangela Demurtas: Да, и при това сме доста заети с него напоследък. Всички заедно пишем новите песни.

Трябва да кажа, че съм много доволна от начина, по който работим сега, тъй като в началото не се познавахме добре и отнемаше време да намерим баланса.

Смятам, че новият албум има много сила в себе си и не звучи като никоя друга група. Това, разбира се, ме кара да съм страшно горда. Трябва да е готов в началото на 2013 година, но не знам точно кога.

.: Напоследък е модерно бандите да се "завръщат към корените си"... 

Mariangela Demurtas: Tristania не се нуждае от това, защото всеки албум е различен от предишния, запазвайки типичното звучене на групата. Опитваме се да не забравяме миналото, дори винаги да търсим развитие.

.: С кои музиканти би искала да работите?

Mariangela Demurtas: Най-много искам да работя с Devin Townsend – възхищавам му се и обожавам песните му. Наистина се надявам някой ден да имаме този шанс. 

.: Как създавате една песен? Текстът или музиката идват първо и какво ви вдъхновява?

Mariangela Demurtas: Зависи. Обикновено Ole Vistnes и Anders Høyvik Hidle идват с готов инструментал и всички заедно започваме да работим над останалото.

Харесваме различни неща и затова се опитваме да постигнем консенсус. Отнема ни повече време, но все пак, това е да си част от група, нали?

.: Ще се присъедините ли към публиката за някое от изпълненията на другите банди, които ще свирят на Loud Festival 2012?

Mariangela Demurtas: Разбира се! Ние винаги гледаме другите изпълнения! Мисля, че така е правилно, а и е толкова по-забавно!

.: Кое е перфектното шоу?

Mariangela Demurtas: Шоуто, което винаги ще помниш!

Още информация и билети за Loud Festival 2012>>

Сподели.