Три вечери с drum & bass, breakbeat DJ's от най-престижните лондонски клубове

Pinterest LinkedIn +

През следващата седмица предстои drum & bass, breakbeat & funky vibes парти в 3 вечери, със сетове на изключително популярни на запад DJ, както и най-добрите българи, свирещи в тези стилове. Трите партита под името Breakin’ News, организирани от Geronimo breaks, ще се проведат на 24, 26 и 27 март в клуб Deep Down /на Витоша 16/.


Входът за трите дни е 6 лв, за два дни е 5 лв и за всеки ден е 4 лв, с цел повечето от феновете на тези стилове да могат да си позволят да чуят различен саунд от обичайното.

Програмата за всеки ден можете да видите тук:

24.03.2004/сряда/
London’s finest breaks - Miami bass-hip hop & garage session

Dj Deekline /London,Uk – Rat Records, Botchit&Scarper/
Dj Chaves
Dj Zenk

26.03.2004/петък/
Drum & Bass session

DJs:
Ogonek & Cooh, No Name, Acidtrip /hmsu/, Konspirator /hmsu/ , Substatic /digital nightmares/, Kenobi

27.03.2004/събота/
Female breaks & funky session

Donna Dee /London, Uk – Rat records/
Dj Elena
Dj Desi /phuture shock/Биография на диджеите:

24.03.2004/сряда/ London’s finest breaks - Miami bass-hip hop & garage session

“Dj Deekline e едно от имената на 2003година, които задължително трябва да чуете” - това е съвета на най-авторитетното списание за електронна музика в цял свят – “DJ Magazine” и идва след изявите на Deekline в най-престижните лондонски клубове “Fabric” и “The End”, гостуванията му в Radio 1 на BBC и Kiss FM, след незабравимите му сетове в Испания пред 15000 души и първо място в Австралийската денс класация със сингъла му “4х4х4” от предстоящия му втори албум “Breaks, Beats & Blondes” за Botchit & Scarper. Списание ”Time Out” пък обяви “Hardcore Beats” за копилация на 2003г.,която е миксирана именно от Deekline и издадена от собствения му лейбъл “Rat records”. Дискографията на Deekline включва и емблематичното парче “I Don’t Smoke”, което не само се продава в 120000 екземпляра, но и пополяризира breakbeat звученето в цял свят. Deekline записва с Freq Nasty плочата “Every Pose & Crew” издадена за “Skint”, работи и издава парчета с най-известните drum & bass
Mc-та – Skybadee, IC3 и Ragga Twins, а в момента ремиксът му за бащата на electro стила Arthur Baker се върти от всички топ ди-джеии.Негови парчета са включени в копилациите “Fabric Live” и “Pure Garage”.
Dj Deekline e свирил по всички по-големи фестивали на Острова и Европа, има самостоятелни турнета в САЩ и Австралия и един от най-уважаваните и ценени breakbeat артисти.Вторият сингъл от албумът му ще се ремиксира от самия MJ Cole.
Зад пулта Dj Deekline има репутация на невероятен ди-джей, включващ в сетовете си breakbeat, miami bass, electro, funk, hip-hop, и garage умело съчетани с пронизващи акапели и размазващи скречове.Но настроението и атмосферата, която създава Dj Deekline не може да се опише с думи.Ето защо списание “Dj Magazine” Ви препоръчва да го чуете на живо.

Dj Chaves свири от повече от 10години и е един от първите breakbeat и drum & bass ди-джеии в България.Участвал е на фестивали в Словения, Турция и Холандия.През 1999г. се запознава с Deekline и година по-късно го кани за първото breakbeat парти у нас.Има участия на една сцена с имена като Goldie, Stakka Bo, Daren Price, K-Klass, Naid, Future Loop Foundation и др.

Dj Zenk открива nu skool breaks вълната през 2002г. и запленен от нея започва да я представя в своите изяви в столицата.Постоянен участник на партитата на Geronimo Breaks.

26.03.2004/петък/ Drum & Bass session

Ogonek & Cooh стартират своята съвместна работа като музиканти и ди-джеии представящи drum& bass през 2001г. и имат 6 издадени “bootleg” албума до сега.Подгряват невероятните Spree на концерта им в София през септември 2003 и имат постоянни изяви в клуб о!шипка.

Dj No Name и едноименното му предаване в продължение на 10години промотираха електронния саунд по радио Тангра. Организатор и ди-джей е на поредица drum & bass партита в София.Неговите d’n’b плочи подгряват drum & bass легендите LTJ Buckem и Krust & Die на гиговете им в столицата.

Dj Acidtrip e от организацията HMSU, която организира drum & bass фестивала до град Балша. Неговата селекция от jungle и по-лек d’n’b го правят неизменен участник на партитата на Geronimo Breaks до сега.

Dj Konspirator e друг член на HMSU и се изявява в стиловите hardstep и techstep drum & bass.

Dj Substatic - започва да се занимава с Drum and Bass първо като Dj от 1999 г., a през 2001г. излиза дебютният му мултимедиен сингъл " Bodyparts ",последван от " Resistant Lifeform" ( 2002г.) и " CoeXsistence " ( 2003 г. ) ." През 2001 г. с приятели сформира digitalNIGHTMAREZ и започва да прави партита в различни клубове на град София .

Dj Kenobi – funky drum & bass set


27.03.2004/събота/ Female breaks & funky session


Donna Dee e една от най-известните жени ди-джеии на международната breakbeat сцена.Тя е и уважаван саунд инженер като в момента работи със самия ILS върху новия му албум.

Miss Dee има издадени над 35 плочи, а албумът й “Spellbound” за лейбъла “Mechanoise” спомага за изтласкването на breakbeat звученето от дълбокия лондонски ъндърграунд в края на 90те.

Donna Dee е съорганизатор на най-посещаваната breakbeat вечер в Лондон - “Break Beat Connection”, която съчетава не само топ ди-джеии зад пулта като Krafty Kuts, Freq Nasty, Rennie Pilgrem, Plump Djs, Freestylers и мн.др., но и състезания по “body popping” танци, graffiti и skateboard.

Donna Dee е невероятна ди-джейка със забележителни умения, чийто стил е breakbeat умело съчетан с electro и funk, допълнени с убийствени скречове и бас линии.


Dj Elena e от 1999г. зад грамофоните и е свирила не само в най-добрите клубове в страната, но и на партита в Амстердам и Истанбул.Нейният funky breakbeat я прави редовен участник на партитата на Geronimo breaks.

Dj Desi и нейната страст към breakbeat и drum & bass плочите плюс нейното чаровно излъчване зад грамофоните я правят подгряваща на Freestylers и Krust & Die в София, а на скоро бе поканена да свири и в Хелзинки.Известна повече с гласа си, тя има записи за ремикса на парчето на Craig David “Hidden Agenda”.Именно нейните вокали в парчето “Sun is Shining” на Dj Deekline включено към сингъла му “4х4х4” го правят така търсено и въртяно по цял свят.


Промо миксове на DJ DeeKline и Donna Dee можете да свалите от страниците:

http://drumandbass.cult.bg/pn
http://www.techno.orbitel.bg


Инфо: Geronimo breaks

Сподели.