Три гръцки групи ще свирят заедно в един ден в София

Pinterest LinkedIn +

Сцена за авторска музика О!Шипка има честта да е домакин на HELLBLAST mini fest, идеята за който води началото си от предходни гостувания на атински банди в страната ни, добре познати в екстремната сцена на Гърция, както и от амбицията на групите за завладяване на нови територии, където метъл музиката пази ъндърграунд корените си и разчита на съпорт от верен, макар и тесен, кръг почитатели.


Нестихващият хъс за подкрепа на именно такива артисти тласна лейбъл-а sinBsin - представител на BLACK LOTUS RECORDS за Източна Европа, да покани за концерт в София три от най-дейните млади, но развиващи се със зашеметяващо темпо, блек метъл банди от Атина.

RAVENCULT, като останалите две банди на HELLBLAST, идват от Атина и свирят блек метъл. И по-точно олд скул блек повлиян най-вече от норвежките образци в стила - най-силно от IMMORTAL. Името RAVENCULT e вече утвърдено в гръцкия ъндърграунд, а активната концертна дейност на групата й носи нарастваща армия от фенове. И никак не е случаен факта, че миналия месец момчетата споделиха сцена с CARPATHIAN FOREST, BEHEMOTH и KAWIR в Атина и участваха на първия блек матъл фестивал в гръцката столица, редом до IMPALED NAZARENE! (повече инфо на www.ravencult.tk)

ENSHADOWED е група с вече богата биография, с два официално издадени албума от най-силния лейбъл за екстремна музика в Гърция BLACK LOTUS RECORDS. Те са определяни като последователи на ZYKLON и BEHEMOTH, а концертите им като агресивни и наситени със злостна черна енергия. Музиката им е ултра динамитна смес от скоростен брутален дет подпален с блек метъл гневност и с мизантропски и анти-християнски лирики. (повече инфо на http://enshadowed.tripod.com)

VIA SERPENTIS са вече познати на българската публика от участието им на ежегодния фестивал Winter Storms през 2002г. След като произведоха и разпространиха стотици копия на демото си от миналата година и участваха заедно с ROTTING CHRIST като хедлайнери на един от трите дена на най-значимия метъл фестивал в Румъния, Metal Heart 2003, злите вълци са готови с албум, песните от който ще представят на този концерт, както и кавъри на някои от групите вдъхновили ги за начинанието Via Serpentis.

Нощта на 4 април обещава да бъде много интензивна и тежка, а спомена от изживяването незаличим. Истински hellblast!
ps: Всяка от участващите групи ще раздава на феновете безплатно свои промо дискове!
Сподели.