Drum'n bass партита събраха български и чуждестранни DJ's

Pinterest LinkedIn +

В края на миналата седмица - четвъртък, петък и събота, Geronimo Breaks организираха 3 дневно парти в клуб Deep Down с участието на известни гост DJ-и редом с наши изпълнители. За това какво се случи на тези партита за посетителите на www.avtora.com информира MrAK:Първа вечер: (тази, която пропуснах и искрено съжалявам)

24.03.2004/сряда/
London’s finest breaks - Miami bass-hip hop & garage session
Dj Deekline /London,Uk – Rat Records, Botchit&Scarper/
Dj Chaves
Dj Zenk

В крайна сметка от това, което чух - това парти се е състояло в четвъртък, вместо в сряда и това е единствената информация, която мога да дам, за съжаление. Обещавам тържествено, че друг път няма да пропускам.
Втора вечер: (тази, на която бях и се впечатлих)
26.03.2004/петък/

Drum & Bass session
DJs: Ogonek & Cooh, No Name, Acidtrip /hmsu/, Konspirator /hmsu/, Substatic /digital nightmares/, Kenobi

Направо не знам от къде да започна. Най-добре отначало. ;) Партито започна в 23:00ч. вместо в 22:00, както беше обявено, но това не е болка за умиране. Още повече, че до към полунощ още нямаше хора. Пръв заби Kenobi, който направи много добър сет, повдигащ и прекрасен за подгряване. Към края на сета му нещата загрубяха и стана ясно как ще протече вечерта – под звуците на брутален drum’n’bass. Втори излезе Dj No Name, добър сет, много агресивен и изпълнен с енергия, въпреки, че личното ми мнение е, че съм бил и на по-добри негови изпълнения. И все пак това не означава, че се справи лошо, дори напротив.

Трети зад пулта застанаха Ogonek & Cooh. Ще ви кажа едно нещо – това беше тяхното парти. Бяха направо неудържими. Публиката изпадна във възторг от нещата, които пускаха (предимно авторски) и това беше напълно в реда на нещата. Честно ви казвам трудно е да се опише с думи настроението, което създадоха двете момчета. Тържествено обещавам, че техен сет няма да пропускам оттук нататък. След тях заби Acidtrip, който отпусна малко публиката със селекция от по-разчупени предимно jungle парчета. Много приятно и на място след агресивното изпълнение на Ogonek & Cooh. Последни бяха Substatic и след него Konspirator (или бяха в обратен ред, вече не съм сигурен), които се представиха на високо ниво и приключиха съвсем адекватно партито.

Впечатление ми направи, че всички DJ-и пускаха предимно на CD-та (с изключение на Kenobi, ако не се лъжа) и попитах DJ Chaves умира ли винила според него, “Нормално е изпълнителите да се ориентират към новите, а и по-евтини носители. Дори Technics, които досега държаха на винила започнаха да се ориентират към дигитални възпроизведители. Аз пускам само на винил, но не смятам, че качеството на изпълнителя се определя от носителите, които той използва.” бяха думите му. Цитирам по памет, тъй като употребата на диктофон на това място беше безмислена, както се досещате.
Трета вечер: (тази, която протече под обаянието на дамите)

27.03.2004/събота/

Female breaks & funky session
Donna Dee /London, Uk – Rat records/
Dj Elena
Dj Desi /phuture shock/

Много приятен завършек на партито като цяло. Началото отново беше дадено по-късно от обявеното. Така и не разбрах дали това е поради някакъв проблем или просто се изчакваше да се събере повече публика. Първа беше DJ Elena, която изсвири добър, разчупен и раздвижващ сет. След това излезе DJ Desi, която се представи на високо ниво и показа на всички, че може да миксира не по-зле от колкото да пее. Странното е, че и двете в последствие казаха, че не са доволни от изпълненията си конкретната вечер. Деси каза, че “От техническа гледна точка можех да се справя по-добре”, докато Елена смяташе просто, че “Можех и повече.” Призовавам ви момичета – стига скромност. Бяхте великолепни. Donna Dee застана зад пулта към 0230 часа и направи това, което обеща малко преди това, а именно на въпроса ми дали ще ни отнесе главите тя отговори: “Just wait and you will see!” с чаровна усмивка. Направи го, повярвайте ми. Заби твърдо и безапелационно, като редуваше по мелодични парчета с корав d’n’b. Прекрасна вечер.

Имах възможността да поговоря малко с Иво от Geronimo Breaks относно проблемите по организирането на такива партита и струва ли си изобщо. “Едно такова парти струва много пари и още повече нерви” каза той “Например за днешното до последно нямахме точна представа за повечето аспекти и затова флаерите и рекламата се забави. Няма спонсори, които да помагат подобен род изяви. Например, говориш с определена марка производител на водка и той казва: “Да, ще дадем пари, но искаме да се продава само нашият проддукт на това мероприятие”, сами разбирате, че това няма как да стане особено в клубовете, в които по принцип се провеждат подобен род мероприятия. От друга страна на хората тук все още не им се дават пари за музика или им се виждат много. Аз имам много контакти и световни DJ-и, които искат да дойдат и да забиват в България, но е трудно да ги доведа, защото все пак нищо не е безплатно. Въпреки това няма да се откажа и занапред ще има още подобни мероприятия, а дори се опитвам да отворя голям клуб, в който да се провеждат такива купони.”

Обобщение: И двата дни си изкарах чудесно, предполагам и хората, които бяха там могат да потвърдят. Много ще се радвам и занапред да се организират все по-често подобни партита и благодаря на всички, които са замесени в това и го правят възможно. Ние имаме нужда от вас, пичове, продължавайте в същият дух. И дано скоро това от хоби и удоволствие се превърне в доходен бизнес за вас. Успех!

За www.avtora.com материала подготви: Mrak
Сподели.