Концерт и компакт диск на големите български китаристи

Pinterest LinkedIn +

На 08 март, от 19:00 ч. в Зала 3 на НДК за първи път на сцена ще бъде представен проектът "Големите китари на България". Проектът се състои от уникални авторски композиции на известните ни китаристи от няколко поколения, издадени в двоен компакт диск.


В него взимат участие Иван Лечев /ФСБ/, Петър Гюзелев /Щурците/, Митко Кърнев /Д2/, Петър Главaнов /Сленг/, Георги Мархолев /Сънрайз/, Сашо Мариновски /Сигнал/, Веско Николов /Бели, Зелени, Червени/, Цветан Недялков /Ку-ку бенд/,Валери Градинарски, Галин Беличовски, Славчо Николов /БТР/, Емил Коларов, Мирослав Иванов, Веселин Койчев и др.

Основната част на проекта се състои от записването и издаването на двоен компакт диск, който се продуцира и издава от BGM. Събирането на авторски композиции на изявените български китаристи и записването и издаването им на CD е уникален продукт. За първи път в музикален проект се събират ярки представители от няколко поколения музиканти и на един актуален инструмент. Всеки от представените в албума музиканти има сериозна биография и е добре познат сред широката аудитория.

Дискът ще бъде представен на 08 март, с концерт-промоция в зала 3 на НДК, осъществен от BGM и Рекламна Агенция ЕДИТ. В програмата на концерта са включени изпълнения на живо на композиции от компакт диска с оригиналните музиканти и група. Финалът на концерта, както и на самия диск, представлява изсвирен на живо от всички участници химн на Република България.

Водещи на концерта ще бъдат известните радиоводещи: Тома Спространов от БНР, Христо Богданов от Дарик радио, Георги Кушвалиев от РЕТРО радио. Водещите са специално подбрани, тъй като дългото им присъствие в ефира и познания по бългрска музика и приятелство с музикантите ще направят концерта по-интересен. За първи път четирима радиоводещи, водят концерт с оригинална продукция.

Проектът се осъществява с изключително любезното съдействие на Евротур Сат ТВ – най – големият кабелен оператор за страната.

Сподели.