Трент Резнър разкрива подробности за новият албум на NIN

Pinterest LinkedIn +

Nine Inch Nails работят над своя четвърти албум, с моментно заглавие "Bleed Through". Работата по записите тече в Ню Орлиънс, а продуцент е Rick Rubin, екс-шеф на култовия лейбъл Def Jam, работил с Red Hot Chili Peppers, Mick Jagger, Jay-Z, Snoop Dogg и много други.


В online интервю Trent Reznor разкрива подробности от кухнята на нещата: "Eдно oт "правилата" на този албум е всичко да се оркестрира само с помощта на монофонични гласове. Никакви акорди. Никъде". По думите му, вместо да използва луупове, групата се старае да записва цели дубли, на които избягват да правят по-нататъшни редакции. При записите на ударните са използвали както живи барабани, така и стари дръм-машини. Резнър определя бъдещия албум като “по-минималистичен” и “брутален”.

Предишният им студиен албум, "The Fragile" дебютира на No.1 в Billboard Тор 200 и продаде повече от 875 000 копия само в Щатите. Той беше последван от концертния "And All That Could Have Been, Live", през февруари, 2002 г. Наскоро Резнър обяви, че страничният му проект, Tapeworm, засега е в покой, без изгледи да бъде завършен.

Oфициален сайт на NIN:
www.nin.com
Сподели.