"Toyota" пуска платформата "Kinto" в Европа

Pinterest LinkedIn +

"Toyota" започва трансформацията си от автомобилен производител в компания за транспортни услуги. Една от първите стъпки е новият бранд "Kinto", който стартира в Европа, съобщиха от самата компания.

"Kinto" ще обединява множество услуги – от лизинг за автомобили до споделяне на автомобили, споделени пътувания и абонаменти вместо лизинг. Постепенно ще се добавят и още услуги, като в кои точно държави ще са налични, ще зависи от съответния интерес и необходимост, т.е. няма всички да имат достъп до едни и същи предложения.

"Kinto" ще се предлага за градски управи, компании и крайни потребители. Услугите ще са съобразени с нуждите на дадения тип потребител.

"Kinto One" ще е сред първите предложения. То комбинира лизинг, застраховки и обслужване в обща месечна вноска. "Kinto Share" ще е за споделяне на коли, т.е. автомобилите ще могат да се карат от няколко души, като първоначално ще се предлагат хибридни модели. "Kinto Join" ще помага на хората да откриват други потребители, които пътуват в същата посока, и да използват една кола, за да спестяват разходи и вредни емисии.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.