ТОР: Светът на мрака (Thor: The Dark World)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013, 112 мин. Режисьор: Алън Тейлър Сценаристи: Кристофър Йост, Кристофър Маркъс, Стивън Макфили С участието на: Крис Хемсуърт, Натали Портман, Антъни Хопкинс, Стелан Скарсгард, Кат Денингс, Том Хидълстин, Идрис Елба и др. Фентъзи, екшън.

За филма:

Thor: The Dark World е дългоочакваното продължение на Thor от 2011 г. Историята отново е съсредоточена върху познатия от комиксите на Marvel герой, но този път в екипа, създал филма, има значителни промени.

Докато първата част беше режисирана от Кенет Брана, този път на неговото място е Алън Тейлър, познат най-вече с работата си над хитови сериали като Game of Thrones и The Sopranos. Сценаристи на лентата са Кристофър Маркъс и Стивън Макфили, чието дело е и сценарият на Captain America: The First Avenger.

В актьорския състав на Thor: The Dark World също не липсват интересни попълнения, но главните роли отново са поверени на Крис Хемсуърт (Star Trek Into Darkness, Rush), когото гледахме в ролята на Тор и в The Avengers, очарователната Натали Портман (Black Swan, No Strings Attached) и Антъни Хопкинс (Hitchcock), на когото е поверена ролята на Один. Сред новите имена в каста са Клайв Ръсел (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) и Закъри Леви (Chuck).

Историята:

Тор (Крис Хемсуърт) е изправен пред мистериозен враг, по-стар от Вселената. Предводителят на тъмните елфи Малекит е жаден за отмъщение, а целта му е да потопи света в мрак. Изправен пред противник, с когото дори Один (Антъни Хопкинс) не може да се справи, Тор ще обедини сили с Джейн Фостър (Натали Портман) и ще се впусне в опасно пътуване, за да спаси света.

Сподели.