Топ 15 на най-глупавите заглавия на видеоигри на 2014 година

Pinterest LinkedIn +

Дали защото звучат тотално безсмислено, клиширано, подвеждащо - по-скоро като име на хранителна добавка, на раздел от учебник по биология или като наименование на хамбургер, това са 15-те най-глупави заглавия на видеоигри с дата на издаване през 2014 година според Jeff Marchiafava от Game Informer.

В оригиналната статия г-н Marchiafava, чието фамилно име заслужава да бъде включено в отделна класация, е обяснил подробно защо смята всяко от тези заглавия за "глупаво" или "нелепо".

Ние ще пропуснем частта с разсъжденията му, колкото и духовити да са те, защото сме убедени, че ще намерите за какво да се "хванете" и без чужди напътствия. Само ще споменем заключението му, че докато някои независими студия демонстрират възхитителна креативност и остроумие, други като че ли са се наговорили да дадат на продукциите си възможно най-скучните и безинтересни заглавия, свеждайки до минимум шанса някой да обърне внимание на игрите им.

Наред с по-малките и недотам известни разработчици обаче под прицела на Marchiafava са попаднали гиганти като Nintendo и Ubisoft. Без да губим повече време, преминаваме към списъка с "отличените":


Ar Nosurge: Ode to an Unborn Star - Gust
Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky - Gust
(Колко на брой безсмислени заглавия може да даде един производител на игри за една година?, пита Marchiafava, възмущавайки се особено силно от пиратското "Ar" в първото и претенциозното "Atelier" във второто)
Bravely Default - Square Enix
Fairy Fencer F - Compile Heart
Hyperdimension Neptunia Re;Birth1 - Idea Factory
Kirby Triple Deluxe – Nintendo
Constant C -  International Games System Co., LTD ("доказателство, че инди разработчиците могат да изберат ужасно име не само за игрите си, но и на студиото си")
The Crew – Ubisoft
Abyss Odyssey - Oddworld Inhabitants
Natural Doctrine - Kadokawa Games
Wargame: Red Dragon - Eugen Systems
Master Reboot - Wales Interactive
Among The Sleep - Krillbite Studio
Basement Crawl - Bloober Team
Pokémon Alpha Sapphire and Omega Ruby - Nintendo

Сподели.