Renegade Kid прави Metroidvania игра на име Xeodrifter за Nintendo 3DS

Pinterest LinkedIn +

Създателят на Mutant Mudds Джулс Уочам, по-известен като създателя на Renegade Kid (Dementium: The Ward), разкри първи подробности за проекта, по който работи в момента – малка, но комплексна игра в духа на Metroidvania, озаглавена Xeodrifter и предназначена за 3DS.

Xeodrifter е плод на желанието на Уочам да направи макет на 2D версия на шутъра от първо лице Moon Chronicles. В процеса на адаптирането на играта той решава да й даде собствен живот и използва случая, за да осъществи идеята си да създаде продукция в духа на класиките Super Metroid, Metroid Zero Mission и Castlevania: Circle of the Moon (или Metroidvania), чийто "огромен фен" е. Уочам се надява, че ще задържи за по-дълго интереса на играчите към Xeodrifter, като заложи "достатъчно тайни" в геймплея, които да го подхранват.

Xeodrifter ще напомня на Neo NES игра с ограничената палитра от цветове и ще поддържа стереоскопично 3D за ефект, сходен с този на Mutant Mudds, при която предните пластове са визуализирани в близо два пъти по-голям мащаб от задните.

Сподели.