Тони Димитрова: "Свястната българска песен е в жестока инфлация"

Pinterest LinkedIn +

Тони Димитрова е една от утвърдените български изпълнителки, която стигна до полуфинала на конкурса "Българска песен за Евровизия 2007".

Песента "Say you would", която бургазлийката ще представи заедно с група "Горещ пясък", бе сред резервите и се класира в списъка на полуфиналистите, след като Юна Хили се отказа от конкурса. По този повод Тони Димитрова коментира за Avtora.com участието си на полуфинала.

.: С какво ще се опитате да спечелите публиката и журито?

Тони Димитрова: Много ни е хубаво, че бяхме допуснати до участие и ще заложим най-вече на професионализма. Участваме в името на истинската, свястната българска песен, която е в жестока инфлация през последните години. Нашата песен е майсторски направена за изпълнение от повече хора, затова и няма да включим балет в представянето си, а само музиканти. Спазили сме всички правила на регламента на конкурса. Песента ни е чисто нова, написана е специално за "Евровизия" и досега не е излъчвана никъде.

.: Подготвяте ли нещо специално за полуфинала на "Българска песен за Евровизия 2007"?

Тони Димитрова: Спецалното е, че на сцената ще излязат шест души, които ще пеят абсолютно на живо. Залагаме на истинското пеене. Пламен Ставрев и "Горещ пясък" са истински професионалисти. Няма да тананикаме, а ще пеем.

.: Какво мислите за участието на чужди изпълнители в конкурса?

Тони Димитрова: Да, чух нещо такова. Ние сме по-широко скроени и затова е възможно такова нещо да се случи в България. Дано да си заслужава, ще бъде жалко, ако тези чужди изпълнители не се представят добре. Аз не бих участвала от името на друга страна, България ми е достатъчна.

Сподели.