Известна е и третата песен, продуцирана от БНТ за "Евровизия"

Pinterest LinkedIn +

Етно-джаз дуeтът Елица Тодорова и Стоян Янкулов се класират директно на финала на конкурса "Българска песен в Евровизия". Песента им "Вода" се оказа една от трите, продуцирани от БНТ, които според регламента са сигурни финалисти в конкурса, тъй като прескачат етапите на предварителния подбор и полуфинала.

Музикантите вече се радват на международна известност, тъй като представят своята оригинална авторска музика предимно в чужбина: Австрия, Белгия, Португалия, Швеция, Гърция, Люксембург, Русия, Чехия и Африка. В януарския си брой от 2007 американското списание "Modern drummer" ги представя като уникални изпълнители и явление в световната музикална сцена.

В миналогодишното издание на конкурса в България Елица Тодорова и Стоян Янкулов изпълниха две композиции в минутите за гласуване и предизвикаха възторжените реакции на публиката с ефектното си дръм-шоу с етно-мотиви. До няколко дни дуото ще представи в България видеоклипа към песента си "Вода", режисиран от Валери Милев.

Въпреки че БНТ се постара да запази в тайна изпълнителите, които тази година е избрала да продуцира за конкурса, отдавна са известни имената и на другите музиканти, които отиват директно на финала: КариZма и Коцето-Калки от Медикус.
Сподели.