Карибски бой и MTV визия на полуфинала на "Евровизия"

Pinterest LinkedIn +

Дни преди полуфинала на конкурса "Българска песен в Евровизия 2007" организаторите от БНТ разясниха подробности около тържественото събитие и финалния списък на допуснатите участници.

Концертът, на който полуфиналистите ще представят своите песни, ще се състои тази събота, 3 февруари, от 20.40 ч. и ще бъде излъчван пряко по Канал 1 и сателитен канал "ТВ България". Пищни декори, специална хореография, костюми и пироефекти подготвят полуфиналистите, а цялостната визия, шапките и кашовете на шоуто тази година са в стил MTV, се похвалиха от БНТ.

Шоуто ще бъде открито с танцово изпълнение на група "Вакали" под съпровод на барабани, а веднага след това зрителите ще видят и чуят 18–те песни–полуфиналисти, които бяха селектирани от професионално жури в началния етап на конкурса. Преди всяка песен изпълнителят й ще бъде представян с кратка визитка, подготвена предварително на специална фотосесия.

След края на конкурсната програма журито ще се оттегли, за да избере 9-те песни-финалисти, а през това време зрителите ще имат възможност да наблюдават изпълнението на балет "Веда джуниър". Танцьорите подготвят специална хореография, която напомня карибска битка с елементи на ръкопашен бой, а на сцената ще има и оригинално оръдие от стар карибски кораб.

На полуфинала на конкурса "Българската песен в Евровизия" зрителите ще видят и чуят на живо и трите песни, продуцирани от БНТ, които заедно с 9-те селектирани от журито песни, ще участват на финала.

Междувременно след неколкократни промени в списъка на полуфиналистите, за които Avtora.com писа, вече е известен и окончателният състав на музикантите, които ще се явят на конкурса в събота .
Сподели.