Тони Бенет, 85 г.: Наркотиците трябва да се легализират!

Pinterest LinkedIn +

"Наркотиците трябва да се легализират", каза носителят на седемнадесет награди Grammy Тони Бенет по време на т. нар. pre-Grammy гала, състояла се в събота вечерта (11 февруари) в Лос Анджелис, в деня, в който на 48-годишна възраст почина Уитни Хюстън. След церемонията по връчването на наградите, от която си тръгна с две статуетки, той отново заяви позицията си, предизвикала предимно положителен отзвук, по собствените му думи.

Навършвайки осемдесет и пет годишна възраст на 3 август 2011 г., през есента на миналата година Тони Бенет стана най-възрастният изпълнител, покорил официалната класация за албуми на САЩ Billboard 200. Записът, с който постигна този рекорд, е компилацията му с дуетни интерпретации на джаз стандарти и популярни песни Duets II, включваща последното парче, записано от Ейми Уайнхаус преди смъртта й през лятото на миналата година – Body and Soul. Именно тази песен му донесе една от двете статуетки в неделя, при чието обявяване той излезе на сцената в компанията на родителите на покойната певица – Мич и Джанис Уайнхаус.

"Не ние трябваше да сме тук тази вечер. Нашата обична дъщеря трябваше да е тук. Но това са картите, които са ни били раздадени", каза Мич Уайнхаус в своята благодарствена реч.

И Уайнхаус, и Хюстън водиха дълга битка с пристрастеността си към наркотиците. Самият Бенет също. Той обаче се е справил със зависимостта си към кокаина още през 70-те години на миналия век и сега, 40 години по-късно, демонстрира отлична физическа кондиция, подтичвайки към сцената в Staples Center.

"Станат ли легални, наркотиците ще престанат да са привлекателни за младите хора просто заради това, че са нещо непозволено. Това е едно от нещата, които съм научил за младите – кажеш ли им "Не прави това или онова", те пожелават да опитат именно него", смята Бенет. "Освен това само така наркотиците ще престанат да са нещо, от което гангстерите забогатяват. Видях този вариант с очите си в Амстердам. Там е легално и по улиците цари спокойствие. Няма мръсни сделки, няма "Чакай ме зад ъгъла". А другаде постоянно си в страх, че ще бъдеш арестуван, трябва да се криеш. Защо трябва да е така?"


Сподели.